Azerbaycan, Başkurdistan, Bulgaristan, Kazakistan, Kıbris, İsveç ve Türkiye’den olmak üzere toplam 27 şair ve yerli halk ozanı katıldılar. Almanya ve Romanya’nın temsilcileri başka programları ile aynı tarihe gelmesi nedeniyle Tokat’a gelemediler.
Benim şair ve yazar olarak Bafra adına katıldığım etkinliğe Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Sayın Namık Anarat , Yönetim Kurulundan Sayın Mustafa Kurt ve Sayın Yunus Sayım onur konuğu olarak katıldılar .
Katılımcı konukları şair yazar ve konukları Tokat Valisi Sayın Mustafa Taşkesen, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Ahmet Çetin, Pazar Belediye Başkanı Sayın Adnan Özmen makamlarında ağırladılar, hediyelerle ağırladılar . Bu ziyaretlerde katılımcılar da kendi geldikleri yerlere özel hediyeler sundular .
Ben de Bafra Belediyesinin tanıtım broşür ve kitabı yanında BAFRASTA projesi kapsamında Bafralı hanımların ürünü olan Çetinkaya Köprüsü boyamalı havluyu Sayın Vali Mustafa Taşkesen’e ve Pazar Belediye Başkanı Sayın Adnan Özmen Bey’e sundum .
Ayrıca başka kurum ve dernekler de konuk şairlere misafirperverliğini gösterdiler.
Program 19 Eylül’de tarihi mekanlardan Taşhan’da Aynur Açıkgöz’ün 25. kişisel sergisinin davulla zurnayla açılışıyla başladı. Açılışı Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ile ressam birlikte yaptılar.
Etkinliğin ilk akşamında 1.Uluslararası Pirhan Şiir Şöleni düzenledi. Burada Kümbet Altında Edebiyat Dergisi’nin sahibi İrfan Yıldız konukları ve Tokatlıları selamladıktan sonra katılımcı şairlere de şiirlerini okudular. Ben de “ Sevgi İstiyorum “ şiirimi okudum .
İkinci akşam yapılan 1. Uluslararası Pazar Mahperi Hatun Kervansarayı Şiir Şöleni'nde
“ Ağlıyorsa Bir Çocuk Gülmesin Dünya “ isimli şiirimi okuduğum etkinliğin tüm katılımcıların şiir ve konuşmaları sonunda Pazar Belediye Başkanı Sayın Adnan Özmen Bey tarafından Plaket ve hediyeler sunuldu . İlgi çeken bölümlerden biri de Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Sevil Piriyeva’nın Pazar Belediye Başkanı Sayın Adnan Özmen’e sunduğu Kazakistan yöresel olan , Şapan adı verilen giysiyi ve şapka eşi hanımefendiye yöresel işli yelek sunumu oldu .
Üçüncü ve son şiir şöleni Tokat Huzurevinde yapıldı . Burada şairler geceye ve ortaya uyum sağlayan şiirlerini okudular . Ben de Ninemle olan anılarımı içeren bir şiir okudum . Gecenin sonunda çalınan müzikle Huzuevi yaşlılarının oyun oynaması duygulu anlar yaşattı .
Bu şiir etkinliği de sunulan plaket ve hediyelerle sona erdi
Yapılan şiir şölenleri dışındaki zamanlarda şehir gezileri yapıldı . Dünyanın 8. harikası olarak adlandırılan Tokat’ın Ballıca Mağarası , Ocaklı Şelalesi , Almus Baraj Gölü ve Çatak Yaylası ve Taşhan gibi yerler rehber eşliğinde tanıtılarak gezildi .
Kültür Sanat Edebiyat ve Sevgi- Dostluk adına çok anlamlı ve değerli anların üç günün ardından hoş bir hüzünle ayrıldık Tokat ‘tan
Tüm emeği geçenlere teşekkürlerle …
Sevgiyle Kalın
Hoş Kalın