HaberOvasi.Com

Bafra Görme Engelliler Diksiyon kursu açtı

BAFRA HABER

Bafra Görme Engelliler Derneği dördüncü diksiyon eğitim kursu açtı

Şu sıralar ardada açtığı kurslarla kendinden söz ettiren Bafra görme engelliler derneği, bugün Lise öğrenimini tamamlamış üyelerine diksiyon, sunucu ve spikerlik kursu açtı.

Bafra halk eğitim merkezi aracılığıyla açılan kurs, Hafta sonu 10:00 ila 14:00 saatleri arası Bafra gençlik merkezi engellilere tahsis edilen salonda görülecek.Kursun açılışına: Bafra görme engelliler derneği başkan yardımcısı Kadir Dağlı ve yönetim kurulu, kurs hocası Şadiye Kalkan ve kursiyerler katıldı.

Bafra görme engelliler derneği başkan yardımcısı Kadir Dağlı yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bugün yine yeni bir kursumuzun açılışını gerçekleştirmenin heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Şükürler olsun bugünkü açtığımız kursla beraber dördüncü diksiyon kursumuzu başlatmış oluyoruz. Biliyorsunuz bunların üçü Lise mezunları için, bir tanesi de ilköğretim mezunları için açılan kurslardır. İnşallah ilköğretim mezunları için ikinci kursumuzu da 20 Aralık’ta başlatacağız.

Böylece 20 Aralık’ta başlayacak olan kursla beraber beşinci kursumuzu da açmış olacağız inşallah. Diksiyon eğitim kursuna aşırı bir talep oluyor. Bizler de dernek olarak mecburen üyelerimizden gelen bu talepleri değerlendiriyor, Halk eğitim merkezi yetkililerine bildiriyor, sağ olsun onlar da bu konuda bize yardımcı oluyorlar ve Halk eğitim merkezi aracılığıyla bu kursları açıyoruz. Elbette bu kurslar keyfi
olarak açılan kurslar değildir. Bu eğitimi almış biri olarak çok faydasını gördüm ve aldığım duyumlara göre birçok arkadaşımızın da faydasını gördüğünü belirtmek isterim. Kendini ifade etme, etkili ve
güzel konuşma bakımından diksiyon eğitim kursların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Eğitim denince akan sular durulur. Eğitimsiz bir toplum susuz ve dalsız kuru bir ağaca benzer. Bu yüzden eğitimin önemi çok büyüktür. Geçen ki kursumuzun açılışında da ifade ettiğim gibi bir toplumun gelişmesi, kalıcılığı, ve sürekliliği eğitime verdiği önemle orantılıdır. Eğitime ne kadar önem verilirse o toplumun kalkınma ve yükselme olasılığı o denli yüksektir. Bizler de dernek olarak: “bütün engelleri ancak ve ancak eğitim yoluyla aşabiliriz” diyerek temel amacımız olarak eğitimi esas aldık. Aslında eğitim, engellilerin eğitiminden tutunda engelli aileleri, yakınları, ilgili kurumlar ve toplumun genelini bilgilendirme ve bilinçlendirme bakımından çok önemlidir. Bu yüzden Eğitim bizim için olmazsa olmaz kuralımızdır.

Bafra görme engelliler derneği olarak bundan sonra da eğitim ağırlıklı çalışmalara devam edeceğiz inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle dördüncü kursumuzun hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyor, kursiyerlerimize başarılar diliyor, kursumuzun açılmasına destek sağlayan başta Bafra Halk eğitim merkezi müdürümüz sayın Hacı Avcı Bey’e, kurslardan sorumlu müdür yardımcımız sayın Ferhat Kurt Bey’e, bütün halk eğitim personellerine, kurs yeri konusunda bizlere salon tahsis eden Bafra gençlik hizmetleri ve spor müdürümüz sayın Osman Şenocak Bey’e, kurs hocamız sayın Şadiye Kalkan hanım efendiye, bütün kursiyerlerimize ve isimlerini sayamadığım herkese teşekkür ederim. “ şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.