HaberOvasi.Com

BAŞKAN ŞAHİN: BASIN, HALKIMIZIN VE VİCDANIN SESİDİR

BAFRA HABER

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Şahin mesajında şunları söyledi:


"Basın, toplumu bilgilendirme misyonuyla hareket eden, uzağı yakın eden, görülmeyeni gösteren ve duyulmayanı duyuran bir konumdadır. Her yönüyle halkın ve vicdanların sesidir. Bu denli önemli bir görevi yerine getiren, engellenmeyen, sansüre uğramayan, baskı altına alınmayan, güçlü, ilkeli, objektif ve tarafsız bir basının kuşkusuz toplumların ilerlemesine ve gelişmesine önemli katkılar sağladığına inanmaktayım.

Özgür ve bağımsız basın, özgür ve bağımsız toplumun da garantisidir. Türkiye’de ve dünyada her gün yeni gelişmeler ve ilerlemeler olmaktadır. Hızla ilerleyen teknolojiye paralel olarak gelişen kitle iletişim araçlarıyla gücü ve etkinliği her geçen gün daha da artan basın; haber verme, bilgilendirme, eğitme, eğlendirme, kültürel değerleri aktarma, denetleme, kamuoyu oluşturma gibi birçok işleve sahiptir.

Bu itibarla basın, demokratik toplum yapısının işlerliğini sağlayan önemli ve vazgeçilmez bir unsurdur. Basına sansür, basını bu temel işlevlerinden uzaklaştırır ve objektifliğini gölgeler. Bu çerçevede basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908 tarihinin gazetecilik açısından bir milat, bir dönüm noktası olduğu inancındayım. Bu süreçte basınımız, çok hızlı bir ilerleme kaydederek Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin gelişmesinde çok önemli bir konumda yer almıştır. Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlana gelen 24 Temmuz, bu itibarla bir milat niteliğindedir. Bu vesile ile Bafra’mızda, Samsunumuzda, ülkemizde ve dünyanın her yerinde çalışmalarını büyük bir özveri ile yürüten değerli basın mensuplarının ve tüm basın çalışanlarının ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı"’nı en içten duygularımla kutlarım."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.