Bilindiği gibi son 5 yıl içersinde değişik salgın hastalıklar ulu orta çıkmaya başladı.Dünya kamu oyununda ilk önce Deli dana hastalığı,kuş gribi ve şimdide gündemden düşmeyen Domuz gribi hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Bu saymış olduğum salgın hastalıklar hala etkileri devam etmekte..Son baharında gelmesi ve okullarında eğitim yıllarlında olması aileleri tedirgin etmeye başladı.
Domuz Gribi denilen salgın hastalık hakkında biraz okuyucularımı bilgilendirmek adına bu yazıyı yazma gereğinde bulundum.Umarım amacıma ulaşırım.
Domuz Gribinin belirtileri nelerdir ve hangi yaş grubunda görülmektedir.?
Kuru öksürük, ani ateş, boğaz ağrısı, eklem ağırılıları, üşüme, bitkinlik ve baş ağrısı. bunların dışında, aşırı kusmaya ve ishale neden olabiliyor. Yaygın grip tipleri, genelde yaşı ilerlemiş insanları hedef alırken domuz gribinde ölümcül seyreden vakalar ise daha çok 25-45 yaş arasındakilerde görülüyor.
Domuz Gribi Nedir?Nasıl Bulaşır?
Virüs insanlara domuzlardan solunum yoluyla bulaşıyor. WHO\'ya göre domuz yiyerek virüs kapma olasılığı bulunmuyor. Domuz gribi domuzdan insana ve insandan insana bulaşabiliyor.Çok hızlı şekilde virüs yayıla biliyor,İnsandan insana, hapşırık, öksürük ve hatta ele bulaşması halinde tokalaşma yoluyla bulaşabilen domuz gribine karşı doğal bağışıklığımız bulunmuyor. Bilgisayar klavyesi gibi virüslü bir yerle temas ettikten sonra burna ve ağıza dokunulması da hastalığın yayılmasına neden olabiliyor.
Domuz Gribi Tedavisi Var Mı?
Tabiî ki domuz gribinin bir hap yok ama aşısı var,Virüsü almış kişilerde ilk 36 saat içinde tamiflu veya muadili ilaç 5 gün süreyle sabah akşam kullanılabilir,yada hastalığın görüldüğü yerlerde bulunulduğunda ,koruyucu ilaçlar alınabilir.Ama bunlar ithal olduğu için pahalı ilaçlar herkesin kullanmasına imkan yok.65 yaş üzerindekilere,kalp akciğer rahatsızlığı,astımı olanlara,romatizmalı hastalıklar nedeniyle kortizon kullananlara,kanser tedavisi görenlere küçük çocuklara öncelik tanınmalıdır.
Son olarak sayın okurlarım Yiyeceklere bulaşmıyor.yanlız şunun altını çizmekte yarar var.Hızlı yayıldığını bilmek önemli,Hastalığa karşı yapılacak önlemler,belirtileri de belli…Hangi hastalık olursa olsun sağlığımıza önem vermeliyiz.Sağlıcakla kalın…
.links { text-align: center; display: table-column;}