-Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç
“140 karaktere sıkışmış olan ve 140 karakter içerisindeki her şeyi doğru olarak kabul eden bir durumla karşı karşıyayız”
“İnternetin doğru kullanılması, doğru yönlendirilmesi önemli”
"750 adet mahalle tipi halı saha inşa ettik"
"Her yıl 26 milyon TL değerinde proje desteği veriyoruz"
‘’Gençlerimizi hiçbir farklı yapının esiri olmadan yetiştireceğiz’’
“Sayın Başbakanımızın hükümet programımız çerçevesinde bilişim konu başlığında ortaya koyduğu çalışmaları yaparak inşallah iyi yerlere geleceğiz”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Ülkemizde hiçbir farklı yapının esiri olmadan Cumhuriyetimizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine götürecek, milli ve manevi değerlere sahip gençlerimizin yetişmesi noktasında elimizden ne geliyorsa yapacağız. ’’dedi. İnternetin doğru kullanılması konusunda uyarılarda bulunan Bakan Çağatay Kılıç, 140 karaktere sıkışmış olan ve 140 karakter içerisindeki her şeyi doğru olarak kabul eden bir durumla karşı karşıya olunduğuna dikkat çekti.
Bakan Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen “Yüz yüze devam ediyor" Projesi Kitap Tanıtım Programında konuştu. Programa, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle 3 yıldır süren Ortaöğretimde internet bağımlılığı önleme projesinin hayata geçmesin emek veren tüm KASAD –D yönetimine, çalışanlarına, gönüllülere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bakan Çağatay Kılıç, “Bu çalışmalar içerisinde hiçbir karşılık beklemeksizin, gönüllü olarak vaktini ayırıp da bu çalışmalara gönlünü koyan herkes, bunun başarıya oluşmasında pay sahibi olanlardır. Gönüllü olarak bu çalışmalarda yer alanlara çok büyük destek olmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.
“İnternetin doğru kullanılması, doğru yönlendirilmesi önemli”
İnternetin günlük yaşamın önemli bir öğesi olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Hiç kimse artık internetsiz bir dünyanın olabileceğini iddia etmez. Bu hepimizin kabul ettiği bir gerçek. Ancak bu imkan, bu gelişim tabiri caizse insanlığın gittiği noktadaki yeni yaşam tarzıdır. Hepimiz şu anda otururken belki elimizde cep telefonu var. Çalarken cevap veriyoruz. Eskiden böyle bir toplantıyı yaparken, böyle bir şey yoktu. Ama şu an on-line yani yabancı olduğu için bu terimleri kullanmak istemiyorum, yani her an erişme noktasında olduğumuz için ve bu yarışta olduğumuzdan dolayı sürekli bu meşguliyetimiz var. İnternetin doğru kullanılması, doğru yönlendirilmesi önemli. Ve olumlu olumsuz ne anlama gelebileceği… Yani bunu yapmayın değil, bunu yaparsanız şu olabilir, bunu yapacaksanız böyle olabilir… bunu yaşam içerisindeki gerçek örnekleriyle ortaya koymamız gerekiyor” diye konuştu.
“Günümüzde yüz yüze iletişimin azalmış olmasından dolayı birçok sıkıntı yaşıyoruz”
İnterneti kullanımında iletişim kurulan kişinin karşı taraftaki insan olduğunun çoğu zaman unutulduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü; “Elimizde elektronik bir cihaz var. Bu akıllı telefon, diz üstü bilgisayar, tablet olabilir. Ama iletişimde olduğumuz aygıt değil. Superbahis İletişimde olduğumuz o aygıtı başka bir yerde kullanan yine bir insan. Verdiğimiz tepki, ortaya koyduğumuz yaklaşımı, fikri, resim veya fotoğraf olsun olumsuz paylaşımı yaparken bir insanla iletişimde olduğumuz unutmadan, karşımızdakinin nasıl etkilenebileceğini unutmadan düşünerek hareket etmeliyiz. Bu projenin en önemli içeriği olduğunu düşündüğüm söz; yüz yüzedir. İnsan yaratılmışların en şereflisi olarak, birbirinin gözünün içine bakarak, birbirini görerek ve karşısındakinin duygusunu hissederek iletişim içerisinde olmak üzere bu dünyaya gelmiştir. Ama biz aradaki iletişime bir perde koyarak gelişen dünya içerisinde modernlik düşüncesi adı altında cihaz üzerinden iletişim kurarak o yüz yüze olan etkileşimi azaltmış durumdayız. Bunu anlamamız gerekiyor. Bu eskiye, geriye dönüş değildir. Günümüzde yüz yüze iletişimin azalmış olmasından dolayı birçok sıkıntı yaşıyoruz. Bunu atlatmamız gerekiyor. Bunu daha fazla ortaya koymamız gerekiyor”
"İnsanların birbirleriyle olan iletişimini doğru kurmazsak..."
İnsanların birbirleriyle olan iletişimlerinin doğru kurulamaması durumunda, büyük sorunların yaşanabileceğine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, " Sosyal medyayı kullanım yüzde 81 civarında. İnternete giren yüz kişiden seksen bir kişi sosyal medya ağları içinde iletişim kurmak için bulunuyor. 140 karaktere sıkışmış olan, o 140 karakter içindeki her şeyi doğru kabul eden maalesef bir durumla karşı karşıyayız. Biz bu çalışmaları yapmazsak, insanların birbirleriyle olan iletişimini doğru kuramazsak bizi bekleyen en büyük tehlike olan sosyal hayattan kopma olacak. Bir odanın içerisinde bir elektronik aletin başında iletişimde olduğunuzu düşünerek, hayatla iç içe olduğunuzu zannederek vakit geçirdiğinizde aslında hayattan kopuk olduğunuzun farkında değilsinizdir. Gençlik ve Spor Bakanı olmamın da getirdiği avantajla şunu söyleyebilirim; gençlerimiz iletişim içerisinde elektronik dünyayı kullanıyorlar ama hareket etmiyorlar. günlük hayatın içerisinde bedensel aktiviteleri gerçekleştirme konusunda daha gayretli olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
"750 adet mahalle tipi halı saha inşa ettik"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde gerçekleştirdiği Polonya ziyaretine dair bir anısını paylaşan Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:
"Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde o zamanki Sayın Polonya Başbakanıyla yaptığı görüşme esnasında, Polonya Başbakanı 'Ülkemiz içerisinde 100 tane halı saha inşa ettik ve bunları mahallelerde kullanıma açtık' demiş ve bunun çok güzel bir proje olduğunu anlatmıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu projenin çok güzel bir geri dönüşünün olacağını dile getirmişti. Şunu gururla söyleyebilirim ki biz bu yaz bu düşünceden hareket ederek Sayın Cumhurbaşkanımızın da o zaman çok benimsediği projeyi hayata geçirdik.Şu anda Türkiye çapında 750 adet halı saha inşa etmiş durumdayız. Bunları mahallelere yaptık. Bunlar uluslararası standartlarda müsabakaların oynandığı halı sahalar değil. Mahalle tipi diye tabir ettiğimiz 35’e 50 halı sahalar, yanlarında da basketbol, voleybol sahaları var."
Gençlerin ve çocukların güvenli bir şekilde bu ortamlarda fiziksel aktivitelerini geliştirebilmelerini hedeflediklerini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Önümüzdeki dönemde hükümet politikamız olan ve Sayın Başbakanımızın da bizlere talimatlandırdığı şekilde gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik olan çalışmalarımız içerisinde mahallelerde bu sahaları arttıracağız" ifadelerini kullandı.
"Her yıl 26 milyon TL değerinde proje desteği veriyoruz"
Her yıl 26 milyon TL değerinde proje desteği verdiklerini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Bu anlamdaki çalışmalarımız sonuna kadar devam edecek. Gençlerimizin milli manevi değerlerine sahip ülkemizin kalkınması milletimizin birlik ve beraberliği için yetişmiş olan ülkemizde hiçbir farklı yapının esiri olmadan Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine götürecek olan kardeşlerimizin yetişmesi noktasında elimizden ne geliyorsa yapacağız. Biz bu anlamda destek verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmasının ardından Bakan Çağatay Kılıç’a projeye verdiği destekten dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.