HaberOvasi.Com

Samsun'da 23 yargı mensubu tutuklandı

SAMSUN HABER

SAMSUN'da darbe girişiminde bulunan askerlerle bağlantısı olduğu iddiasıyla polis tarafından adliyeye sevk edilen 38 yargı mensubundan 12 hakim ile 11 savcı tutuklandı. 4 savcı ve 11 hakim ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasının ardından askerlerle bağlantısı bulunduğu iddiasıyla Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından içlerinde Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aranan 1 hakimin de bulunduğu, 38 yargı mensubu gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün Samsun Adliyesi'ne sevk edilen 38 şüpheli savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Bu sabah saatlerine kadar nöbetçi mahkemede ifade veren şüphelilerden 12 hakim ile 11 savcı tutuklanarak Samsun E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 4 savcı ve 11 hakim ise adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.








Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.