HaberOvasi.Com

Samsun'da change operasyonunda 17 kişi adliyede

SAMSUN HABER

Samsun Merkezli 4 ilde gerçekleşen change operasyonunda 13 kişi ifadesi alınıp serbest kalırken 17 kişi adliyeye sevk edildi.

Samsun merkezli 4 il de eş zamanlı "change" operasyonda 29 araç ele geçirildi, 30 şüpheliden 17'isi adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyon sonucunda, gözaltına alınan 30 kişinin 17'isinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

İfadesi alınan 13 kişi bürodan serbest bırakılırken, 17 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen 17 zanlıdan 4'ü çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı, 13'ü ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri,26 Haziran'da farklı marka ve modellerdeki yanmış, yakalamalı, hacizli, enkaz altından çıkarılan ağır hasarlı araçların motor ve şasi numaraları ile orijinal özelliklerinin değiştirilerek Bulgaristan'dan getirilen gümrük kaçağı 29 araçla "change" yapılarak satıldığı bilgisini aldıktan sonra operasyon başlatmıştı. Operasyon kapsamında, "nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve kaçakçılık" suçlarını işledikleri tespit edilen toplam 30 kişi gözaltına alınmış, Gözaltına alınanlardan 22'si Samsun'da, 6'sı İstanbul'da, 1'eri ise Çorum ve Trabzon'da yakalanıp gözaltına alınmıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.