HaberOvasi.Com

Samsun Stadı'nın bitiş hedefi 2'nci yarının ilk maçı

SAMSUN HABER

TEKKEKÖY İlçesi'nde 140 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen 33 bin 919 kişilik stadın, ligin ikinci yarısındaki ilk maça tamamlanması için çalışmaların tam hızıyla devam ettiği bildirildi.


Proje Müdürü Halil Çalışkaner, "İkinci yarının ilk maçını bu sahada oynatmak bizim en büyük hedefimiz. Sahamız tamamen UEFA standartlarında olup uluslararası müsabakaların oynanabilecek" dedi.

Temeli, 4 Ağustos 2013 tarihinde atılan 130 milyon lira maliyeti bulunan yeni stadyumun inşaat çalışmalarında hakkında bilgi veren Proje Müdürü Çalışkaner, geç kalınmanın en büyük sebebinin UEFA standartlarına uygun olması için yapılan değişiklikler ve hava şartlarının olduğunu belirttti, şunları söyledi:

"Mimar, Karadeniz dalgasından esinlenmiş. O formu yakalayabilmek için proje detaylarına ihtiyaç duyduk. Statın malzemelerinin çoğu yurtdışından geliyor. Bu yüzden temin süreleri biraz zaman alıyor. Bizimle başlayan statlarla aramızda maksimum 2 aylık bir süre var. O süreyi de telafi edeceğiz. İkinci yarının ilk maçını bu saha da oynatmak bizim en büyük hedefimiz. Çünkü bu baskıyı gerçekten üstümüzde çok fazla hissediyoruz. Bunun için elimizden gelenide yapıyoruz."

469 KAMERA GÜVENLİĞİ SAĞYALACAK
Yeni stadın 469 kamerayla kontrol altında olacağını ve 72 adet acil çıkış noktası olduğunu ifade eden Proje Müdürü Çalışkaner, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Kamera kayıt sistemi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tribün izleme Sistemi, e-bilet sistemi, IP sistemi ve diğer kameralar olsun hepsi son teknolojiyle donatıldı. 469 kamera kontrol altında tutulacak. Burada seyirci, dış güvenlik önlemleri tamamen 469 kamerayla izlenilecek. Acil çıkışlarımızda bir artırım oldu. Stattın acil kaçış planına göre ve yönetmeliklere göre seyirci kaçış noktalarının sayısını 72'ye çıkarttık. Yurt dışlındaki statlarda ki dolma ve boşalma sayıları ve süreleri ele alındı. Şu an stadı, 15 dakikada stattı boşaltabiliyorsunuz."

HİBRİT SİSTEMİNE UYGUN SAHA

Saha çalışmalarının hibrit sisteme göre ayarlandığı ve test aşamasında olduğunu belirten Halil Çalışkaner, son olarak şöyle dedi:

"Saha çimi olarak alttan ısıtmayı bitirmiş durumdayız. Şu an vejetasyon tabakası yaklaşık 15 gün sonra çime hazır halde olacak. Alttan ısıtmanın testleri yapılıyor. Çevre düzenlememiz devam ediyor. İnce işçiliğinde yüzde 95'i tamamlandı. Mekanik ve elektrik olarak aktif cihazlarımızı devreye almaya başladık, testleri ise devam ediyor. En kısa zamanda tamamlayıp bitirmeyi planlıyoruz. Saha da hibrit çime göre bir ayarlanma yapıldı. Bunun altına drenaj ve soğutma sistemi alt yapısı yapıldı. Sahanın üzerine gelecek çim İtalya'dan kökleri hibrit destekleyen çim geliyor. İhalesi tamamlandı. Hibrit daha sonra yapılmak istenirse sadece bir uygulama yapılacak,."








Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.