Öne Çıkanlar Samsun Sinop Mustafa Destici

Bafra'da yıl sonu sergisi açılışı yapıldı

Etkinlik, şehitler ve gaziler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, yaptığı konuşmada "Hayat boyu öğrenme haftası etkinlikleri kapsamında, Bafra Mehmet Yıldız Halk Eğitim Merkezi müdürlüğümüzün çeşitli etkinlikleri var. Bugün yılsonu sergisiyle geleneksel hale getirilen sergiyi gerçekleştiriyoruz. Tabii bu sergi uzun bir emeğin sonucu yıl boyunca yapılan çalışmaların ortaya çıkarmış olduğu ürünleri sergileme yeri. Bu anlamda ben bu süreci yöneten kıymetli usta yöneticilerimize ve kursiyerlerine teşekkür ediyorum." dedi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise yaptığı konuşmada "Bu binanın bize kazandırılmasında restorasyonunu yapan, maddi yönden karşılayan Mehmet Yıldız bey'e teşekkür ediyorum. Bafra için çok önemli bir bina. Özellikle bu binada eğitim gördüğünü ve bu binanın restorasyonunu yapmak istediğini bize söyledi. Ve bugün bu hale geldi. Halk Eğitim binasında yapılan çalışmaları takip ediyorum, görüyorum. Bafra’mızın kültürünü, sosyal yönlerini tarihte yapılan işleri, sanatları, meslekleri, bize unutturmamaya çalışan çok güzel çalışmalar, Biz de belediye olarak zaman zaman mekan veriyoruz, destekliyoruz. Kursiyerlerimizi, öğretmenlerimizi, hocalarımızı. Bizim mekanlarımız da verilen kurslar var, bundan sonra da aynı desteğimiz devam edecek." dedi.

Üç gün süre ile devam edecek olan kurs sergisi programında ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hacı Avcı ise "Halk Eğitim Kurslarımızda ilçemizin ihtiyacı olan her alanda kurs çeşitliliğimizi arttırmak. Ve daha çok kişiye ulaşmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu yıl itibariyle, 370 usta öğretici ve öğretmen ile açılan 1478 kursumuzla, 25 bin civarında kursiyeri mezun ettik. Bu sayı ciddi bir sayıdır. Bunu arttırmak için elimizden gelen her gayreti sunuyoruz, ekibimizle beraber. Her zaman her yerde herkes için eğitim anlayışıyla. Değerli halkımızın yanındayız. Bizlere destek veren kurumlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından, Türk Halk Oyunları topluluğu gösterisi, Türk Halk Müziği dinletisi, sergi açılışının kurdele kesilmesi ve sergilerin gezilmesi şeklinde program devam etti.

Yılsonu sergi açılışına Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy, siyasi parti temsilcileri, daire kurum müdürleri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.