Altınkaya Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen konferansa, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürleri Süleyman ERTÜRK , Yüksel AYDIN, rehber öğretmenler ve sınıf öğretmenleri katıldı.
Uzman Psikolog ENİSE ÖZİÇşunları belirtti:‘Zorbalık, küçük yaşlarda daha çok fiziksel saldırı ve sözel alay etme şeklinde kendini gösterirken, ortaokul ve lise yıllarında bu şiddet türü kendini sosyal, psikolojik ve hatta fiziksel şiddete bırakabiliyor. Okulda arkadaşları tarafından yaşadıkları olaylar, dalga geçmeler, internet üzerinden maruz kaldıkları hakaretler çocuklarımızda büyük travmalara yol açabiliyor.
Bu konuyu ilk fark edecek olan sınıf öğretmenlerimiz ve konunun taşınacağı rehberlik servisi olmalıdır. Veli de rehberlik servisi tarafından bilgilendirilmedir. Öğretmenlerimiz aile ile işbirliği içinde olarak dikkatli ve ilgili olmalıdır. Mesele mutlaka çocukların ebeveynleri ile paylaşılmalıdır. Aile, okuldan gelen çocuğuna günün nasıl geçti, bugün neler yaptın demeyi ihmal etmemelidir.
Rehberlik öğretmenlerimizin de öğretmenlerle iletişim halinde olması, çocukları tanıması ve olası değişiklikleri takip etmesi koruyucu olacaktır. Rehberlik servisinde çalışanların zorbalık konusu dahil donanımlı ve eğitimli olması gerekmektedir. Okuldaki yetkililerin akran zorbalığını gördükleri yerde mağdurun kendisinin baş etmesinin beklenmemesi, müdahale etmeleri, suçlayıcı bir tutumdan uzak meseleyi tüm yönleriyle anlamaya çalışmaları önemlidir.’dedi
Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU konuşmasında bu konunun çok önemli olduğunu kurumsal bazda en çok problemin bu alandan geldiğini, konferansların yapılmasının sebebinin özellikle az bilinen ve sıkıntılı olan alanları açıklığa kavuşturmak olduğunu söyleyerek Uzman Psikolog Enise ÖZİÇ ile Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezini tebrik etti.
Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU Bafra RAM Müdürü İlker KARAKAYA konuşmacıyı tebrik edip plaketinitakdim etmesi ile konferans sona erdi.