Cumhuriyet Halk Partisi’nin 103. kuruluş yıl dönümü Ankara’da gün boyu süren programlarla kutlandı. Anıtkabir ziyaretiyle başlayan 9 Eylül programı, CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikler ve akşam düzenlenen resepsiyonla devam etti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşunun 103. yılını kutladı. CHP’nin Ankara’daki programı sabah saatlerinde Anıtkabir ziyaretiyle başladı.
103. YILIN İLK DURAĞI ANITKABİR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti yöneticileri, milletvekilleri ve partililerle birlikte Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi.
Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından CHP heyeti Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Kılıçdaroğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.
KILIÇDAROĞLU’NDAN “DEMOKRASİ” MESAJI
Kılıçdaroğlu, mesajında 9 Eylül’ün bağımsızlık ve kuruluş ruhuna dikkat çekerken CHP’nin Atatürk’ün bıraktığı en büyük emanetlerden biri olduğunu vurguladı.
Mesajının merkezine ahlak, adalet, erdem, temiz siyaset ve demokrasi kavramlarını yerleştiren Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’i ikinci yüzyılında demokrasiyle taçlandırma hedefini dile getirdi.
Kılıçdaroğlu’nun mesajındaki en dikkat çekici ifadelerden biri şöyle oldu: “9 Eylül ruhundan aldığımız güçle ülkemizi demokrasinin, adaletin ve umudun ülkesi yapma mücadelemizi sürdüreceğiz.”
İSMET İNÖNÜ’NÜN KABRİNE ZİYARET
Anıtkabir Özel Defteri’nin imzalanmasının ardından CHP heyeti, partinin ikinci Genel Başkanı ve Türkiye’nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kabrini de ziyaret etti.
Kılıçdaroğlu, İnönü’nün kabrine çelenk bıraktı.
KUTLAMALAR GENEL MERKEZDE DEVAM ETTİ
Anıtkabir programının ardından 103. yıl etkinlikleri CHP Genel Merkezi’ne taşındı.
Gün içerisinde parti yöneticileri, milletvekilleri, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri ve il başkanlarının katılımıyla programlar gerçekleştirildi. Gençlerin de katıldığı “103 Gencimizle 103 Yıllık Miras” buluşması düzenlendi.
CHP Genel Merkezi de 103. yıl dolayısıyla özel olarak hazırlandı. Binaya Atatürk’ün fotoğrafının bulunduğu “Yerimiz belli, yurdumuz belli, yolumuz belli” ve “103 yıldır Atatürk’ün yolunda aydınlık yarınlara” ifadelerinin yer aldığı afişler asıldı.
103. YIL RESEPSİYONU
Günün finalinde CHP Genel Merkezi’nde 9 Eylül Resepsiyonu gerçekleştirildi.
Partililerin ve davetlilerin katıldığı resepsiyonda konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin halkın çıkarlarını ve emeğini savunan bir parti olduğunu belirterek birlik mesajı verdi.
Kılıçdaroğlu, “CHP’li olmak bizim için şereftir, onurdur” derken parti teşkilatlarının kapılarının halka açık olması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin çözülemeyecek bir sorunu olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, umutsuzluğa yer olmadığını ve CHP’nin herkesi kucakladığını ifade etti.
Resepsiyonda CHP’nin kuruluş yıl dönümüne özel hazırlanan belgeseller gösterildi. Program konser, dans gösterileri ve görsel şovlarla devam ederek CHP’nin 103. kuruluş yıl dönümü kutlamalarının finalini oluşturdu.
Next





