Ağrı ve Batman'da PKK'ya Ağır Darbe!

Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı'nın koordinesinde Ağrı ve Batman illerinde gerçekleştirilen "BOZDOĞAN-43" Operasyonları ile bölücü terör örgütü PKK'ya mensup 5 terörist etkisiz hale getirildi.

BOZDOĞAN-43 Operasyonları, bölgede faaliyet gösteren PKK mensuplarına karşı önemli bir darbe vuruldu. Özellikle kırmızı kategoride aranan bir teröristin etkisiz hale getirilmesi, operasyona ayrı bir önem kattı.

Operasyona Katılan Güçler: Jandarma Özel Harekat Komutanlığı, Jandarma Asayiş Komutanlığı, TEM ekipleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri, J-SİHA'lar ve Güvenlik Korucuları operasyona katıldı.
 

Operasyonda Etkisiz Hale Getirilen Teröristler:

Kırmızı Kategori

Yılmaz Öner (Kod Adı: Şehmus Malazgirt)

Turuncu Kategori:

Şakir Erdemci (Kod Adı: Şervan Botan), Hazret Kaçar (Kod Adı: Eylem), Nurettin Tekin (Kod Adı: Nurhak), Zeynep Özkan (Kod Adı: Axin)

Kırmızı kategoride etkisiz hale getirilen Yılmaz Öner'in 27 güvenlik görevlisi ve 4 sivil vatandaşın şehit edildiği, 68 güvenlik görevlisi ve 2 sivil vatandaşın da yaralandığı toplam 18 eyleme katıldığı ve bu eylemlerin talimatlarını verdiği tespit edildi.

Anahtar Kelimeler:
BOZDOĞAN435 Terörist
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.