Öne Çıkanlar bafra istanbul

Samsun'da boğulma vakaları artıyor

Terme ilçesinde denize giren 22 yaşındaki Cihan Yılmaz, akıntıya kapılarak kayboldu.

Arkadaşları tarafından denize girilmesi yasak olan bölgede yüzdüğü fark edilen Yılmaz'ın arama çalışmaları halen devam ediyor.

Terme Taşlık Mahallesi sahili'nde dün, Cihan Yılmaz, Kurban Bayramı tatili için İstanbul'dan memleketi Terme'ye gelmiş ve iki arkadaşıyla birlikte serinlemek için denize girmişti. Diğer iki kişi de boğulma tehlikesi geçirmiş ve denizden çıkmışlardı. Yılmaz'ı ise dalgalar arasında kaybolmuştu.

Olay yerine 112 Acil Yardım ekipleri, jandarma ve sahil güvenlik ekipleri sevk edilmiş, Cihan Yılmaz'ı bulmak için denizde arama kurtarma çalışmaları başlatılmış, arama kurtarma çalışmaları halen devam etmektedir.

Bunun dışında, Atakum ilçesinde denize giren 7 kişiden 3'ü akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi geçirdi.

Cankurtaranlar tarafından kurtarılan 3 kişiden biri hastaneye kaldırıldı.

Samsun'da deniz güvenliği ile ilgili yetkililer şu uyarılarda bulunuyor:

Denize girerken cankurtaranların olduğu bölgeleri tercih edin. Yalnız yüzmekten kaçının. Çocuklarınızı denize gözetimsiz bırakmayın. Akıntıya kapılırsanız panik yapmadan sakin kalmaya çalışın ve yardım isteyin.

Anahtar Kelimeler:
SamsunTermeBoğulma Vakası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.