Öne Çıkanlar Samsun Sinop Mustafa Destici

Sinan Ateş davası mütalaası açıklandı

Sinan Ateş Suikastı Davasında Son Gelişmeler:

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Sinan Ateş suikastı davasında savcı mütalaasını açıkladı.

19 Temmuz 2024 Cuma günü yapılan duruşmada savcı, 5 sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis, 3 sanık için ise beraat talep etti.

Duruşmanın ardından açıklama yapan Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, davanın alelacele kapatılmaya çalışıldığını ve siyasi cinayetin adi bir cinayet gibi gösterilmeye çalışıldığını savundu. Adil bir yargılama ve tüm suçluların cezalandırılması için Meclis'ten araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

Savcı mütalaasında: Tetikçi Eray Özyağcı, olay yerinden kaçıran Vedat Balkaya ve keşifçi Suat Kurt hakkında "müşterek fail" olarak "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Azmettirici olduğu iddia edilen Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş hakkında ise "suça azmettirici" olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Sanıklar Erdem Karadeniz, Mehmet Yüce ve Osman Bayraktar hakkında ise beraat kararı verilmesini istedi.

Ayşe Ateş ise açıklamasında: Emniyet ve Jandarma'da bu karanlık güce dahil olan kişilerin bulunduğunu ve suça karışanların korunduğunu iddia etti.

Suikastın arkasındaki karanlık gücün Ülkü Ocakları ve MHP'ye sızmış olduğunu savundu.

Kişisel verilerinin bu karanlık güç tarafından ele geçirildiğini ve takip edildiğini söyledi.
Dava 19 Temmuz Cuma günü savcılığın mütalaasını açıklamasıyla sona ermedi.

Mahkeme, sanıkların son savunmalarını alarak kararını vermeden önce savcılığın taleplerini değerlendirecek.

Sinan Ateş cinayeti, Türkiye'de geniş yankı uyandırmıştı. Cinayetin ardından çok sayıda gözaltı ve tutuklama yapılmış, suikastın arkasında kimlerin olduğu ise halen tam olarak aydınlatılabilmiş değil.

Anahtar Kelimeler:
Sinan Ateş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.