İlahiyat fakültesi mezunlarının kendisini ziyaret ettiğini ve sorunları üzerine konuştuklarını belirten Usta, “Bilindiği üzere, 28 Şubat sürecinde ‘din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri’ üzerine eğitim fakültelerinde bir bölüm açıldı.
fakat bu bölüm daha sonra 2014 yılında kapatıldı. Tabi bu dönemde mezun olanlar din kültürü ve ahlak bilgisi veya Kur'an-ı Kerim seçmeli derslerde öğretmen olma imkânı buldular. En son Danıştay’ın bir kararıyla ilahiyat fakültesi mezunlarının din kültürü ve ahlak bilgisi veya Kur'an-ı Kerim seçmeli derslerde öğretmen olma imkânı ortadan kaldırıldı. Ülkemiz her yıl 61 fakültede yaklaşık 11 bin ilahiyat fakültesi mezunu veriyor.
Şu anda 70 bine yakın atanamayan ilahiyatçı mezun var. Dolayısıyla ilahiyat fakültesi mezunları bu durumda, Danıştay’ın bu kararından sonra sadece meslek dersi öğretmeni olabilecek ancak ortaokul ve liselerde din kültürü ve ahlak bilgisi veya diğer seçmeli dersi öğretmenleri olamayacak. Bu, çok ciddi bir sıkıntıdır, ciddi de bir mağduriyet yaratıyor. İnsan planlaması açısından da son derece kötü bir durumdur. Konunun Meclis veya Millî Eğitim Bakanlığı nezdinde çözüme kavuşturulması lazım.
Bizim de Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Meclis’te bu sorunun çözümüne dair atılacak her adımda destek vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Bu mağduriyette, din kültürü ve ahlak bilgisi bölümü mezunlarını da mağdur etmeden bir çözüm bulunabilir ancak konunun üzerine düşünülmesi gerekiyor. Bu konuda da Hükûmetin konunun çözümüne yönelik olarak tedbir alması gerektiğini ifade etmek istiyorum” dedi.