Öne Çıkanlar istanbul bafra

Asgari ücret vatandaşa soruldu!

ORC Araştırma tarafından 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında 5 bin 620 kişiyle yapılan ankete göre, katılımcıların yüzde 77,6'sı Türkiye'de uygulanan asgari ücret tutarını yetersiz buldu.

Bu oran, asgari ücretin yetersiz olduğuna dair toplumda oldukça yaygın bir görüş olduğunu gösterdi.

Ankette asgari ücreti yeterli bulanların oranı ise sadece yüzde 8,9'dur. Bu da asgari ücretin toplumda geniş bir kesimi tatmin etmediğini ortaya koydu.

Fikir belirtmeyenlerin oranı ise yüzde 13,5'te kaldı.

Anket sonuçları:

Asgari ücretin yetersiz olduğunu düşünenlerin temel gerekçeleri: Yaşam maliyetlerinin yüksek olması, Gıdaya, kira ve diğer temel ihtiyaçlara yapılan harcamaların artması, Asgari ücretin geçimini sağlamaya yetmemesi, Maaşlarda enflasyona paralel bir artış olmaması. 

Asgari ücretin yeterli olduğunu düşünenlerin gerekçeleri:

Asgari ücretin son zamanlarda artmış olması, Asgari ücretin bazı sektörlerde hala geçim sağlayabilecek seviyede olması.

Sonuç olarak, ORC Araştırma anketi, Türkiye'de uygulanan asgari ücretin büyük bir çoğunluk tarafından yetersiz olarak değerlendirildiğini gösterd,. Asgari ücretin geçimini sağlayabilecek bir seviyeye yükseltilmesi için acil adımlar atılması gerekliliği ön görülüyor.

Not: Bu anket sonuçları sadece bir araştırmayı yansıtmaktadır. 

 

Anahtar Kelimeler:
Asgari ücret
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.