Öne Çıkanlar Başakşehir Muğla

Ankara’da büyük bir kentsel sorun oluşacak

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, Ankara genelinde kamu personeli taşıyan 6 bin adet servis aracının hükümetin tasarruf tedbiri kapsamında kaldırılacağını belirterek, bu durumun ekonomik ve sosyal açıdan büyük bir kentsel soruna yol açacağını söyledi. 

Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası ile Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odasının dile getirdiği sorunları TBMM gündemine taşıyan Şahin, hükümete uyarılarda bulundu. “Partimizin Ankara İl Başkanı Elçin Hanım ve beraberindeki heyetle birlikte Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Ziyareti akabinde Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanlığı’nı ziyaretlerinde tarafıma iletilmek üzere sorunlarını dile getirmişler” diyen Şahin, kırtasiye ve servis esnafının iktidarın işbilmezliğinden nasibini alan iki meslek grubu olduğunu dile getirdi. 

‘Personel servisi kalkacak, Ankara’da trafik çilesi artacak’

“Ankara’da 7329 adet ‘C’ plakalı tahditli servis aracı bulunmaktadır. Bunlardan 6 bin tanesi kamu kurumu personeli taşıma işi yapmaktadır.  İktidar sözüm ona tasarruf yapacağını söyleyerek, tasarruf tedbirleri kapsamında personel servislerinin kaldırılmasının planlandığını beyan etmiştir. Büyükşehirlerimizde günün her saati özellikle de sabah iş gidişi akşam iş dönüşü olmak üzere trafik çilesi, böyle bir uygulama ile başta memur kenti olan Ankaramızı daha da çekilmez hale getirecektir. Sadece kamu kurumlarında çalışan vatandaşlarımıza değil, özel sektörde çalışan vatandaşlarımıza ve okul yolundaki öğrencilerimiz içinde büyük sıkıntı yaşatacaktır. Başta Ankara olmak üzere büyükşehirlerimizde metro ağının yeteriz olması, diğer toplu taşıma araçlarının yetersiz kalması ortadayken birde memur servisleri kaldırılarak hem bu toplu taşımalarda daha da kalabalık oluşturacak hem de bireysel araçla trafiğe çıkanlarda olacağı için trafiğe de olumsuz yönde ciddi bir etkisi olacaktır.”

“Ekonomik mağduriyet oluşturacak”

“Yine kamuya personel taşımacılığıyla hizmet veren araçlar kaldırıldığında 6 bin araca bütün bileşenleriyle ekonomik mağduriyet oluşturacaktır. Kısacası servislerin kaldırılması toplumsal ve sosyal bir sorun haline gelecektir. Servis, kurumlarda mesai disiplinine hizmet eder. Bu itibarla, iktidarınızca tasarruf tedbirleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel servis araçlarının kaldırılması hususunu kamu personeli taşıyan esnafımızı, bu servislerden faydalanan kamu personelini ve gerek doğrudan gerek dolaylı olarak etkilenecek vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde revize etmesi gerekmektedir. 

“Düşük bedellerle personel taşıma işi ihale edilebilir”

“Kamuda personel servislerinin kaldırılmasıyla edilmesi planlanan tasarrufun, paydaşlara mağduriyet yaşatmadan uygulanması için, servislerin kaldırılarak tüm kamu personeline ulaşım kartı verilmesinden ziyade sadece servis kullanacak personelin belirlenerek birbirine yakın kamu kurumlarının birlikte ihaleye çıkmasıyla, araçlardaki doluluk oranının artması sağlanarak ve ihaledeki araçların 3 yaş ve altı olması şartı da bir nebze esnetilerek çok daha düşük bedellerle  personel taşıma işi ihale edilebilir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.