Öne Çıkanlar istanbul PKKlılar silahlı İHAlarla vuruldu

Çanakkale'de orman yangını

Yangın, 18 Haziran 2024 Pazar günü saat 16.05 sıralarında Eceabat ilçesine bağlı Kumköy köyü yakınlarında başladı. Tarım arazisinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormana sıçradı ve hızla büyüdü.

Yangına müdahale için 9 uçak, 6 helikopter, 67 araç ve 362 personel sevk edildi. Havanın kararmasıyla gece görüşlü helikopter de yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Yangın nedeniyle Büyükanafarta köyü boşaltıldı ve Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği geçici olarak askıya alındı.

Son bilgilere göre, Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor. Yangında şu ana kadar can kaybı veya yaralanma olduğu bildirilmedi.

Yangının nedeni ise henüz belli değil.

15 Haziran Günü, İzmir Orman Bölge Müdürlüğünde arazöz operatörü olarak görev yapan 43 yaşındaki Serkan Topkaya, Bayındır ilçesinde çıkan ve gece saatlerinde kontrol altına alınan yangın sonrası kullandığı araçla görev yeri olan Kemalpaşa'ya dönmek üzere yola çıktı.

Topkaya, kullandığı arazözün henüz belirlenemeyen nedenle şarampole devrilmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Yapılan tenjiklerde kalp krizi olarak hayatını kaybetmiş olduğu açıklanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
GündemÇanakkaleYangın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.