Öne Çıkanlar Arazi anlaşmazlığı Savcılık

Kayseri'deki taciz iddialarına yeni gelişme!

Kayseri'de yaşanan olayda taciz şüphelisi ile mağdur çocuğun akraba olduğu doğrulandı.

Suriyeli bir şahıs, 1 Temmuz 2024 günü Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, akraba olduğu 7 yaşındaki bir kız çocuğuna tacizde bulundu.

Olaya şahit olan vatandaşlar, şüpheliyi yakalayarak polise teslim etti.

Yaşananlar sonrası başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli tutuklandı. Mağdur çocuk ve kardeşleri ise koruma altına alındı.

Bu olay, Kayseri'de büyük tepkilere yol açtı. Bölgede Suriyelilere karşı protestolar düzenlendi ve bazı işyerleri tahrip edildi.

Yetkililerden yapılan açıklamada: Olayla ilgili soruşturmanın hassasiyetle yürütüldüğü ve en ağır şekilde cezalandırılacağı belirtildi.

Suçluların uyruğuna bakılmaksızın kanun önünde hesap vereceği vurgulandı.

Bölgede provokasyonlara izin verilmeyeceği ve asayişin sağlanacağı ifade edildi.

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLAMADA BULUNDU

Dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde Suriye uyruklu I.A adlı şahıs, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine, çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmiştir. Konuyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır. 

Ancak daha sonra vatandaşlarımız bu bölgede toplanmış, insani değerlerimize yakışmayan bir tavırla yasa dışı hareket ederek Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar vermiştir.

Söz konusu eylemlere güvenlik güçlerimizin müdahalesi esnasında 67 şahıs gözaltına alınmıştır. Toplanan kalabalık saat 02.00’dan sonra dağılmıştır. 

Ayrıca Yerlikaya diğer paylaşımında ise;

30 Haziran 2024 akşamı Kayseri’de meydana gelen olaylar sonrası sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan, 343 bin paylaşım yapıldı. Paylaşım yapılan hesapların %37’sinin BOT; paylaşımların %68’nini ise provakatif amaçlı ve negatif olduğu tespit edildi. 63 hesap ile ilgili soruşturma başlatıldı. Bunların 10’u savcılığa sevk edildi; diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden, provakatif paylaşım yapanlara, nefret söylemlerinde bulunanlara göz açtırmayacağız.

Anahtar Kelimeler:
Kayseri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.