
MSB duyurdu: 2022'de şehit olan P.Uzm.Çvş. Nurettin Tokyürek'in naaşı bulundu. Şehidin operasyon öncesi kardeşiyle yaptığı son konuşmada "Şehit olursam köyümüze güzel bir yere defnedin, Gözde'ye iyi bakın" dediği öğrenildi. Bu vasiyet yürekleri burktu.
Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 7 Temmuz 2022 tarihinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Nurettin Tokyürek'in naaşına ulaşıldığını acı bir açıklamayla duyurdu. Bakanlık, "Kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. Nurettin Tokyürek'in aziz naaşına ulaşılmıştır" ifadelerini kullandı. Bu haber, şehidin ailesi ve sevenleri arasında derin üzüntüye neden oldu.
29 yaşındaki Şehit Nurettin Tokyürek'in operasyona gitmeden önce kardeşiyle yaptığı son telefon görüşmesinde sarf ettiği, "Şehit olursam bizim köye güzel bir yere defnedin. Gözde'ye iyi bakın o benim emanetim" şeklindeki sözleri ise büyük bir duygusal etki yarattı. Şehidin bu vasiyeti, geride kalanlara bıraktığı en değerli miras olarak hafızalara kazındı.
Millî Savunma Bakanlığı'nın bu üzücü açıklaması, Şehit Piyade Uzman Çavuş Nurettin Tokyürek'in kahramanlığını ve fedakarlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Naaşının bulunmasıyla birlikte ailesinin acısının bir nebze olsun hafiflemesi beklenirken, Şehit Tokyürek'in cenazesinin vasiyeti doğrultusunda memleketinde toprağa verilmesi öngörülüyor.