Öne Çıkanlar Koronavirüs Samsunspor

KKKA için uyarıda bulundu!

Pikniklerde Kene Isırmalarına Dikkat Çekiliyor!

Piknik yapmak ve doğayla iç içe olmak keyifli olsa da, bu güzel ortamda dikkat etmemiz gereken bazı tehlikeler de var. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında piknik alanlarında yaygın olarak bulunan keneler, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) gibi ciddi bir hastalığa yol açabiliyor.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Nedir?

KKKA, kene ısırması yoluyla bulaşan, ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, mide bulantısı ve kusma gibi belirtilere neden olan viral bir enfeksiyondur. Hastalık bazı vakalarda ölümcül de olabilir.

KKKA Belirtileri Nelerdir?

Ani başlayan yüksek ateş, Baş ağrısı, Kas ağrıları, Mide bulantısı ve kusma, Karın ağrısı, Boğaz ağrısı, Lenf bezlerinde şişlik, Ciltte döküntü, Burun kanaması, Kanlı kusma ve idrar.

KKKA'dan Korunmak İçin Neler Yapılabilir?

Açık alanlarda uzun süre oyalanırken, Cildinizi kapalı tutacak giysiler giyin. Pantolon paçalarınızı çoraplarınızın içine sokun. Cildinize sinek kovucu sprey sıkın. Piknik alanlarında: Gölgeli alanlarda oturmayı tercih edin. Uzun otların ve çalıların arasından geçmemeye çalışın. Piknik sonrası tüm vücudunuzu kene varlığı açısından kontrol edin.

Kene ısırması fark ederseniz:

Kene'yi cildinizden cımbızla nazikçe çıkarmaya çalışın.

Isırık bölgesini antiseptik solüsyonla temizleyin.

Birkaç gün boyunca ısırık bölgesini gözlemleyin ve herhangi bir belirti fark ederseniz doktora başvurun.

Anahtar Kelimeler:
KkkaKene
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.