Öne Çıkanlar Koruluk Mahallesi Ağaçtan düştü

Samsun'da elektrik zammına ilk tepki geldi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre; tarımsal faaliyetlerde kullanılan elektriğe yüzde 30 zam yapıldı. Zam, 1 Temmuz itibariyle geçerli olacak.

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, "Ekonomi battıkça olan milletin cebine oluyor. Çiftçiyi üretmek için çabalarken, 'hükümet üretmesin' diye çabalıyor. Sabır tükendi, başardınız çiftçiye hayatı dar ettiniz" dedi.

"Çiftçimiz her geçen gün yükselen girdi maliyetleri ve günlük yaşam koşulları nedeniyle tarlasını biçemez, evini geçindiremez oldu" diyen Erdal Avcı, "Hükümet vatandaşını değil, dağıtım şirketlerini koruyor. Çiftçinin omzu çürüdü, taşıyacak dermanı kalmadı" sözlerini kaydetti.

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, şöyle konuştu; "Çiftçi tarlasınımı biçsin, evini mi geçindirsin, gurbetteki çocuğuna okul parası mı göndersin? Her defasında zamlar geliyor ama ürün tarlada para etmiyor. Bu nasıl bir çelişkidir? Daha fındık fiyatı açıklanmadı, gübreden mazota tarlada herşey ateş pahası, çiftçi fiyat beklerken, elektriğe zam geldi. Ekonomiyi düzeltmenin formülü zam yapmak mı? Çiftçinin emeklinin asgari ücretlinin cebinden fazla fazla almak mı?"

Diğer yandan zamlarla dağıtım şirketlerinin fazladan cebine giren paraların çok büyük rakamlar olduğunu belirten Erdal Avcı, "Kırsalda yatırım nerede? Halen 30-40 yıl öncesindeki elektrik hatlarını kullanıyoruz. Kalitesiz ve sürekli kesilen elektrik hizmetine mahkumuz. Bu zamlar şirketlere kazandırıyor. Ama yettiremeyen, ürettiğini iyi paraya satamayan çiftçinin elektrik borcu harcı olduğunda şirketler, çiftçiyi korumuyor, elektriğini kesiyor. Zamlar artık çiftçiyi bezdirdi" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunAyancık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.