
Samsun'un önemli turistik noktalarından biri olan Amisos Teleferik Hattı, Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki SAMULAŞ A.Ş. tarafından yürütülen bakım ve modernizasyon çalışmalarının ardından 24 Mart Pazartesi günü yeniden hizmete açılıyor.
Kapsamlı Bakım ve Yenileme Çalışmaları
Otomasyon sistemlerinden kabinlere, halatlardan panolara kadar teleferik hattının tüm bölümlerinde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışmaları gerçekleştirildi. Ayrıca, SAMULAŞ A.Ş. personeline yüksekte çalışma ve yolcu kurtarma eğitimi de verildi.
Turizme Katkı
6'şar kişilik 6 kabin bulunan, 320 metre hat uzunluğu ve 62 metre yüksekliğe sahip olan teleferik hattı, Samsun'un önemli turizm destinasyonlarından biri olma özelliği taşıyor. Özellikle şehrin panoramik görüntüsünü seyretmek isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor. 2006 yılından bu yana Batıpark ile Amisos Tepesi arasında hizmet veren teleferik hattı, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri.
Başkan Doğan'dan Davet
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Amisos Teleferik Hattı'nın Samsunlular tarafından yoğun ilgi gören bir tesis olduğunu belirterek, "Hemşehrilerimizin ve şehrimize il dışından gelen yerli, yabancı turistlerin Amisos Teleferik Hattı'nı daha güvenli ve konforlu bir şekilde kullanabilmeleri için tesisimizde geniş ve kapsamlı bir çalışma başlatmıştık. Hassasiyetle yürüttüğümüz bakım, onarım ve yenileme çalışmalarımızı tamamladık. Teleferik Hattımız yeniden hizmet vermeye başlıyor. Kentimiz için önemli bir turizm destinasyonu olan Teleferik Hattımızın yeniden hizmete girmesi merakla bekleniyordu. Tüm hemşehrilerimizi şehrimizin güzelliklerini panoramik şekilde görebilecekleri yenilenen teleferiğimizle yolculuk yapmaya davet ediyorum" dedi.