Öne Çıkanlar Mustafa Destici Samsun Sinop

Bafra Emenli Köyü'nde Sağlık Bilinci Artıyor

Bafra Emenli Köyü'nde Sağlık Bilinci Artıyor: İlk Yardım, Akılcı İlaç Kullanımı ve Kanser Erken Teşhis Konularında Eğitim Düzenlendi

112 Acil Sağlık Hizmetleri ve Halk Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından düzenlenen toplantıda ilk yardım, akılcı ilaç kullanımı ve KETEM (Kanser Erken Tanı Tarama Eğitim Merkezi) konularında kapsamlı bilgiler verildi.4

Eğitimde, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın önderliğinde ilk yardım farkındalık eğitimi verildi. Katılımcılara boğulma ile mücadele, heimlich manevrası ve kalp masajı gibi temel ilk yardım teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. Dr. Akın, ilk yardım eğitiminin önemini vurgulayarak, "Kanser erken tanısı hayat kurtarıcıdır. Bunların bilinmesi ilk yardımla ilgili boğulma ile mücadeleye, heimlich manevrası özellikle yapılabilecek ilk müdahaledeki kalp masajının nasıl olacağını anlattık." dedi.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Aile Hekimliği İzleme Değerlendirme ve Akılcı İlaç İl Koordinatörlüğü İl Temsilcisi Dr. Ayça Kılıç ise yaptığı sunumda, yanlış antibiyotik kullanımının yol açabileceği sağlık sorunlarına değinerek, bilinçli ve akılcı ilaç kullanımı hakkında bilgiler verdi.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü İlk Yardım Koordinatörü Ahmet Duran, heimlich manevrası ve boğulma durumunda yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Bafra İlçe Sağlık Müdürlüğü Bafra KETEM Sorumlu Hekimi Hamiyet Çaylı ise kanser tanımı, belirtileri, erken teşhisin önemi ve KETEM'in sunduğu imkanlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Kanserle ilgili soruları da yanıtladı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.