Öne Çıkanlar Kemiğe Mikrop Yuvası

Bafra Ovası'nda süt mısırı hasadına başlandı

Kızılırmak Nehri'nin beslediği bu verimli ovada Mart ayının sonu ve Nisan ayının başında ekilen mısırlar, 90 günlük bir sürenin ardından olgunlaşarak sofralara ulaşmaya hazır hale geliyor.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, yaptığı açıklamada, Bafra Çetinkaya Mahallesi'nde süt mısır hasadının başladığını ve dekar başına 3 bin ila 5 bin adet mısır toplandığını." ifade etti.

Tosuner," Yaklaşık 3 bin dönüm ekim alanı bulunan Çetinkaya Mahallesi'nde, 90 günlük bir yetişme süresi sonrası hasada başlandığını da sözlerine" ekledi.

Tosuner, hasat edilen süt mısırlarının Karadeniz'in tamamına gönderildiğini ve en fazla talebin Trabzon, Rize ve Hopa'dan geldiğini belirtti. Kendisi de süt mısır yetiştiriciliği yapan İbrahim Dağtaş'ın haftada 3 ila 4 kamyon mısır sevk ettiğini ve bu sene geçen seneye nazaran daha iyi bir verim aldıklarını ifade etti.

Dağtaş, 100 dönüm arazide kendi mısır ekiminin yanı sıra, diğer çiftçilerden de mısır satın aldıklarını ve kamyonlarla Samsun'dan Rize ve sınıra kadar tüm Karadeniz'e dağıttıklarını anlattı. Haftada 3 gün yükleme yaptıklarını ve depolarında sürekli mısır olduğunu da sözlerine ekledi.

Osman Tosuner, Adana'da bir süt mısır fabrikası kurulduğunu da müjdeledi. Bu fabrikanın Bafra'da da kurulması için Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan ve ilgili kurumlardan destek beklediklerini ifade etti. Mısır ekim alanlarının 2025 yılında daha da artırılmasını ve en büyük sıkıntılarının girdi maliyetleri olduğunu da vurguladı.

Süt mısır yetiştiricisi İbrahim Dağtaş ise Bafra Ovası'nda yetişen mısırların kaliteli, tatlı ve lezzetli olduğunu belirterek mısır yetiştiren tüm çiftçilere teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.