Öne Çıkanlar Isparta İdeaPolitik Enstitü

Başkan Yılmaz öğrencilere müjdeyi verdi; Tramvay 2 yıl içinde üniversiteye çıkacak

OMÜ 2016-2017 eğitim-öğretim açılışı törenine katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, öğrencilere müjde verdi. Raylı sistem ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz "Yuvarlık konuşmak adına söylemiyorum. Projenin kaynak çözümlemesinde büyük mesafe alındı. Proje hazırlıkları, fizibilite çalışmaları hızla sürüyor. 2 yıl içerisinde tramvayı buraya çıkaracağız. Tıp Fakültesi Hastanesine çıkmakla kalmayacak. Kampüs içini de kapsayacak şekilde 400 metrelik iç olacak. Üniversitemizle, öğrencileriyle, akademik kadromuzla şehrimiz, bizler hep gurur duyduk. Ne üniversite, ne de şehir birbirinden kopmayacak bir bütündür. Çocuklarımız üniversite kazandığı zaman sadece gittikleri üniversitenin durumu, şöhreti gibi kriterlere bakmıyoruz. Bulunduğu şehrinde çocuğumuza verecekleri, o kentin gelişip gelişmediğini inceliyoruz" diyerek şöyle dedi:

"Mutlaka, çocuğumuz gittiği şehirden çok şey öğrenir kazanır diye bilmeliyiz. Üniversiteler, bulunduğu şehir içinde bütünlük, değer kazandırır. OMÜ kurulduğu günden buyana şehrine değer katmıştır. Bunun yanında Samsun'da, sosyal hayat, gelişmişlik ön sıradadır. Yaşayan şehir konumundadır. Öğrencilerine, akademisyenlerine ne güzel bir şehir dedirtmektedir. İçine kapanmış bir şehir olsa, ne öğrencisi, ne de akademisyeni memnun kalır. Bunun için üniversite ve şehir birbirini tamamlayan değerlerdir."

OMÜ'nün şuan Kurupelit Yerleşkesi'nde sadece 10 bin dönüm alan üzerinde hizmet verdiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, tüm üniversiteler arasında arazi genişliği bakımından da OMÜ'nün ilk 50 arasında olduğunu belirterek, "OMÜ büyük bir üniversitedir. İlçelerdeki fakülteleri, yüksek okullar katınca devasal bir yapılaşma ortaya çıkıyor. 62 bin insan üniversiteye geliyor. Üniversitemizle hep gurur duydum, duyacağım bu şehirde duyacak. Çocuklarımıza daha iyi modern bir şehir, üniversite şehri yapma konusunda büyük mesafeler aldık. Bu çalışmalarımız var gücümüzle enerjimizi kullanarak devam edecek" dedi.

Başkan Yılmaz, daha sonra öğrencilerle birlikte karavanadan yemek yiyerek sohbet etti.






Anahtar Kelimeler:
SamsunTranvay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.