Öne Çıkanlar samsun akp korkunç görüntü

Fındık üreticileri Ç.K.S ’ye takıldı

30-40 Yıldır Fındık üreticiliği yapmakta olan, Ayvacık, Salıpazarı, Çarşamba, Terme, Tekkeköy ve Diğer ilçelerimiz deki üreticilerimiz, 2B çalışmaları bitmemesinden dolayı fındığını T.M.O. ya verememektedir. Bu konuda fındık üreticilerinin hiçbir günağı olmadığı halde ve 2B çalışmaları bitip Samsun Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğüne işlemlerin teslim edilmesine rağmen sırf Ayvacık ilçemizde 15 Mahallemizin fındık üreticileri bizzat devlet eliyle mağdur edilmektedir. 2B si tamamlanmış olup Ç.K.S. kaydı yaptırmış olan 25’in üzerinde mahallemiz de ki fındık üreticilerimiz Gübre Mazot ve Fındık Alan Bazlı gelir desteklemelerinden faydalanabilirken, diğer üreticilerimiz, Tüccarın belirlediği fiyat olan 40 ile 43 lira arasında bir fiyata fındığını satmak zorunda bırakılmışlardır. Bu uygulamanın Anayasamızın açık hükmü olan 10. Maddesinin 1. Fıkrasında belirtildiği gibi ‘’herkes dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetmeksizin kanun önünde eşittir.’’ Maddesin de ki eşitlik ilkesine de açıkça aykırı olduğu görülmektedir.

22 Ağustos pazartesi günü Çarşamba Şeker Fabrikasın da alım kampanyasını başlatmak üzere ilimizi ve ilçemizi şereflendiren T.M.O. Genel Müdürü Sayın Ahmet Güldal beyefendi Ayvacık ilçemizde Samsunun fındık üreten bütün ilçelerindeki 2B arazilerinden kaynaklanan sorunu ve tahmini rekolteye göre alım yapıldığı için kotadan dolayı çiftçilerimizin ürününün en az %50 sini 52 liradan TMO’ya vermek yerine 40-43 lira arasında tüccara verilmek zorunda bırakılmıştır.

Fındık üreticilerimizin bu sorununu çözümlenmesi için Ayvacık Ziraat odası başkanlığı olarak TMO genel müdürümüz sn. Ahmet Güldal beyefendiye konuyu arz ettik ancak sn. genel müdürümüzün bu mağduriyetimizle alakalı olumlu bir cevap alamadık. Tahmini rekoltenin düşük gösterildiği iddasında bulunan sayın genel müdürümüzden çiftçilerimiz adına arz ve talebimiz şunlardır;

Sayın genel müdürüm çiftçilerimiz en zor şartlarda dahi üretmeye devam etmişlerdir ancak buna rağmen kendilerinin hiçbir sorumluluğu ve suçları olmadığı halde adıda üstünde olan tahmini rekolteden dolayı mağdur edilmemelidirler. Tahmini rekolteyi belirleyen çiftçilerimiz değildir onların adına 16 kurumun temsilcileri bir araya gelerek bunu belirlemektedirler. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ekilmeyecek bir karış toprak kalmasın tavsiyesine uyan çiftçilerimizin elbetteki devletin şevkatine ihtiyaçları vardır.

Sonuç olarak adıda üstünde olduğu gibi bu bir tahmini rekoltedir. TMO genel müdürlüğümüzün yeniden bir değerlendirme yaparak mağdur olan çiftçilerimizin kotalarını %30 civarında arttırılmasını bütün çiftçilerimiz adına başta cumhur başkanımız olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığımızdan ve zatıallerinizden arz ve talep ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.