Öne Çıkanlar Mustafa Destici Samsun Sinop

LC Waikiki'ye mektup bıraktı, ailesine veda etti

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bir LC Waikiki mağazasında reyon müdürü olarak çalışan Muhammed Yavuz'un, işyerinde maruz kaldığı mobbing iddiasıyla intihar etmesi Türkiye gündeminde geniş yer buldu.

Geride bıraktığı veda mektubunda ve e-postada yöneticilerini suçlayan Yavuz'un ölümü, işyerinde yaşanan mobbing ve çalışma koşullarına dair soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Mobbing İddiaları:

Yavuz, 2 yıldır bölge müdürü E.C. tarafından psikolojik şiddet ve mobbing gördüğünü iddia etti.

Eşinin işten ayrılması sonrası A sınıfı bir mağazadan C sınıfına gönderilmesi, Samsun'a gitme talebinin 4 ay boyunca geciktirilmesi, ailevi problemlerine rağmen Çarşamba'ya tayin edilmesi gibi bir dizi olayla mobbingenin arttığını savundu.

Eşine ve Çocuklarına Veda Mektubu:

Evli ve 1 çocuk babası olan Yavuz, veda mektubunda eşine ve çocuklarına duygusal ifadelerle veda etti. Hamile olan eşine ve geride bıraktıklarına duyduğu üzüntüyü dile getiren Yavuz'un intiharı, işyerinde yaşanan mobbing dramını gözler önüne serdi.

LC Waikiki'den Açıklama:

Yaşanan olay sonrası LC Waikiki'den yapılan açıklamada üzüntüleri dile getirildi ve adli soruşturmanın yanı sıra kurum içi soruşturma başlatıldığı belirtildi. Şirketin mobbing ile ilgili hassasiyeti ve etik hattına yapılan bildirimlerin değerlendirildiği vurgulandı. Muhammed Yavuz'un şirkete mobbing şikayeti ulaşmadığı ifade edildi.

Tepkiler:

Muhammed Yavuz'un intiharı, sosyal medyada ve sendikalardan da tepki gördü. #LCWaikikiBoykot gibi etiketlerle yapılan paylaşımlarda, mobbing ve çalışma koşullarına dair eleştirilerde bulunuldu. Yavuz'un ölümünün sorumlularının cezalandırılması ve işyerlerinde mobbinge karşı önlem alınması talep edildi.

LC Waikiki'den tam açıklama metni

Anahtar Kelimeler:
LC Waikiki
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.