Öne Çıkanlar Samsun Sinop Mustafa Destici

OMÜ'de Denizde Boğulma Tatbikatı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Acil Servisi ve Amasya Merzifon 5. Jet Üs Komutanlığı, denizde boğulma vakalarına karşı ortak bir tatbikat gerçekleştirerek denizdeki can kayıplarının önlenmesi için önemli bir adım attı.

Tatbikat senaryosunda, Merzifon'dan kalkan bir askeri helikopter, Samsun'un Kostal mevkiinde boğulma tehlikesi geçiren bir askeri personeli olay yerinden alarak OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'nin karşısındaki helikopter pistine indirdi.

Pistte hazır bulunan sağlık ekipleri, boğulma tehlikesi geçiren askere müdahalede bulundu ve ardından Acil Servis'te tedavisini tamamladıktan sonra asker taburcu edildi.

Bu tatbikatın temel amacı, denizde meydana gelebilecek boğulma vakalarına karşı her iki kurumun da müdahale kapasitesini ve koordinasyonunu geliştirmek ve hızlı hareket etme yeteneğini test etmekti.

Ayrıca, tatbikat denizdeki boğulma olaylarının ve yaşanabilecek can kayıplarının önlenmesine yönelik farkındalığı da artırmayı amaçladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.