Öne Çıkanlar türkiye Kemal Memişoğlu

Samsun'a 10 Yeni Tramvay Geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilen 10 Yeni Tramvay Aracı Alım Sözleşmesi'nin imzaları atıldı.

Samsun'a 10 adet yeni tramvay aracı kazandırılacak. Tramvaylar, Türkiye'de üretilecek ve yüzde 70 yerlilik oranına sahip olacak. Tramvaylar, yüzde 10 eğimde sorunsuz bir şekilde hareket edebilecek kabiliyete sahip olacak.

Her tramvay 466 yolcu kapasitesine sahip olacak. çift yönlü sürüş imkanına sahip olacak. modern ve estetik bir tasarıma sahip olacak, yolculara konforlu ve güvenli bir seyahat imkanı sunacak. şehir içi ulaşımda sıkışıklıkları azaltacak, elektrikli olacak ve hava kirliliğine katkıda bulunmayacak, şehir içi ulaşımı daha hızlı ve kolay hale getirecek. Yeni tramvaylar, şehre ekonomik katkı sağlayacak.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan:" Yeni tramvaylarımızın şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyor, tramvaylarımızın alım süreci ile ilgili emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ulaşım, modern bir kentin ekonomik ve sosyal hayatının can damarıdır. Bizler Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin ulaşımını güçlendirmeye büyük önem veriyoruz. Bu yeni tramvay araçları sadece şehrimizin ulaşım altyapısını güçlendirmekle kalmayacak aynı zamanda ekonomimize de büyük katkı sağlayacak.” dedi. 

Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün,“Bizim için burada bulunmak büyük bir mutluluk. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri ve talimatıyla bu önemli imzayı atmanın başlatıcısı olduk. Yeni tramvaylarımız yüzde 70 yerlilik oranıyla en yüksek yerlilik oranını sağlayacak. Yeni tramvaylarımızın tüm Samsun halkına hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
Samsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.