Öne Çıkanlar Kemiğe Mikrop Yuvası

Samsun'da 4,6 Milyon Yolcu Taşıdı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Türkiye'nin ilk lityum pilli elektrikli otobüsleri, 22 aylık hizmet sürelerinde önemli bir başarıya imza attı.

Otobüsler bu süre zarfında 4 milyon 625 bin yolcu taşıyarak toplu taşımada önemli bir rol üstlendi.

Elektrikli otobüslerin sağladığı faydalar sadece yolcu taşımakla sınırlı kalmadı. Bu araçlar 22 milyonluk yakıt tasarrufu sağlayarak hem belediyeye hem de milli ekonomiye katkıda bulundu. Ayrıca 2 bin 522 ton karbondioksit salınımının önüne geçilerek çevrenin korunmasına da önemli bir katkı sağlandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, elektrikli otobüslerin başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek yeşil ulaşımın önemini vurguladı. Doğan, "Yeşil ulaşımı çok önemsiyoruz. 'Yaşatan şehir, çevreci belediyecilik' vizyonuyla hareket ediyor; çevreci yaklaşım ve sürdürülebilir projeleri hayata geçiriyoruz. Toplu ulaşımda kullandığımız elektrikli otobüslerimizi de kapsamda çok değerli buluyorum." dedi.

Doğan ayrıca elektrikli otobüslerin hem çevreye hem de ekonomiye sağladığı faydaları da sıraladı. Doğan, "Elektrikli otobüslerimiz ile 22 ayda yaklaşık 5 milyon yolcu taşıdık. 22 milyonluk yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli otobüslerimiz ile aynı zamanda 2 bin 522 ton karbondioksit salınımını da engellemiş olduk. Yeşil ulaşımla hem çevremizi koruyor hem de büyük tasarruf sağlıyoruz." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Samsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.