Öne Çıkanlar türkiye KALKAN24

Samsun'da hububat hasadında rekolte artışı var!

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Havza ilçesinde buğday ve kanola tarlalarında hasat denetiminde bulundu.

Kuraklığa rağmen hububat hasadında rekoltede önemli artış olduğunu açıkladı.

Sağlam, şu anda "Samsun genelinde arpa, buğday ve kanola hasadının devam ettiğini ve dane kaybının önlenmesi için ekiplerin biçerdöver ve hasat denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü." belirtti.

Ziraat mühendisleri ve teknik personellerle birlikte denetimlere katılan Sağlam, hasat çalışmalarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

Kuraklığa rağmen ürün rekoltesinde önemli artış var. Mayıs ayındaki yağışlar, rekolteyi kurtardı. Ürünler hem kaliteli hem de bol. Biçerdöver kullanıcılarına dane kaybını önlemeleri ve yangın tüpü bulundurmaları konusunda uyarılar yapıldı. Sağlam, tüm üreticilere bol ve bereketli bir sezon dileklerini iletti.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBuğdayArpaHasat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.