Öne Çıkanlar Ekonom Koruluk Mahallesi

Samsun'da İHH tatbikat gerçekleştirdi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birliği, Samsun'da farklı senaryoları içeren seri tatbikatlar gerçekleştirerek olası acil durumlara karşı hazırlıklı olduğunu gösterdi.

20 ilden 120 vakıf gönüllüsünün katıldığı tatbikatlar, enkazda, suda ve heyelan bölgesinde arama kurtarma olmak üzere üç farklı senaryoya göre planlandı.

Canik ilçesinde Mert Irmağı üzerinde bulunan bendin yıkılması senaryosunda suya kapılan bir kişi, İHH ekipleri tarafından kurtarıldı.

Atakum ilçesinde ise heyelan oluşması durumunda kaybolan bir kişinin ormanlık alanda bulunması için arama kurtarma çalışmaları simüle edildi.

Bu tatbikatlar, İHH Arama Kurtarma Birliği'nin farklı arazilerde ve koşullarda arama kurtarma faaliyetlerini etkin bir şekilde yürütebilme becerisini gözler önüne serdi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.