Öne Çıkanlar Arazi anlaşmazlığı Savcılık

Samsun'da kazıda buldukları eserleri satan 2 kişi gözaltına alındı

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili kazı çalışması yapıldığı, bulunan eserlerin satılmaya çalışıldığı bilgisine ulaştı.

Vezirköprü ilçesinin kırsal bölgelerinde tarihi eser arayışında oldukları tespit edilen iki şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirildi.

R.G. ve H.İ.K. isimli şahısların dedektörle arama yaparak buldukları tarihi eserleri ilçe merkezinde satmaya çalıştıkları bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, şüphelileri operasyonla gözaltına aldı.

Şüphelilerin üzerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen toplamda 121 sikke ile 10 obje, Kaçakçılıkta kullanılan 2 adet dedektör de ele geçirildi.

Gözaltına alınan R.G. ve H.İ.K. hakkında, adli işlem başlatıldı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunVezirköprü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.