Öne Çıkanlar Mustafa Destici Samsun Sinop

Samsun'da Kıbrıs Harekatı'nın 50. Yıl dönümü anıldı

Samsun Valisi Orhan Tavlı, Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala ve protokol üyeleri, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümü münasebetiyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi'ni ziyaret ederek kahraman gazilerle bir araya geldi.

Ziyaret esnasında duygusal anlar yaşandı. Kahraman gaziler tarafından Samsun Valisi'ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı takdim edilirken, Vali Tavlı da gazilere şanlı Türk Bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Vali Orhan Tavlı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kıbrıs Türk halkının özgürlüğe kavuşmasını sağlayan Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümünde, yurdu yaşatmak için can veren kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı yürekten kutluyoruz. Kıbrıs Türkü’nün varlığı, hakları ve hürriyeti için cesaretle savaşan kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, sağlıklı, hayırlı ve bereketli ömürler diliyoruz."

Tavlı konuşmasında ayrıca şunları söyledi:

"Kıbrıs Barış Harekâtı’nın mimarları olan dönemin Başbakanı Sayın Bülent Ecevit’i, Başbakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı, son nefesine kadar Kıbrıs davası için mücadele eden Sayın Alparslan Türkeş ile diğer devlet ve siyaset adamlarımızı rahmetle anıyoruz. Kıbrıs Türklerinin egemenlik ve özgürlük mücadelesinin önderlerine, merhum Dr. Fazıl Küçük ve merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a Allah’tan rahmet diliyoruz. Kuzey Kıbrıs’ın hürriyeti için omuz omuza çarpışan Mehmetçikleri ve Mücahitleri de bir kez daha rahmetle yâd ediyoruz."

Bu anlamlı ziyarette, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın kahramanları ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için canlarını feda eden şehitler bir kez daha saygıyla anıldı.

Anahtar Kelimeler:
KıbrısKktc
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
NECATİ DENİZ 1953/1TERTİP TNK. Z.B.O.EGT.TÜM.2 .AL.3.TB.4.BL.ONB.ASKER İDIM HER BÖLÜKTEN 5 KİŞİ TAKVİYE GÖNDERDİK HAREKATA HAZIR KITA BEKLİYORDUK ZATEN TÜM ŞEHİTLERİMİZE ÂLLAH CC RAHMET EYLESİN MEKÂNLARI CENNET OLSUN İNŞAÂLLAH GAZILERİMİZE SAĞLIKLI SIHHAT 2 ay önce