Öne Çıkanlar Samsun Sinop Mustafa Destici

Samsun'da sel felaketinde hasar çalışmaları

Samsun'un Terme ilçesinde dün öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağış, sel felaketine neden oldu.

Taşkın nedeniyle tarım arazileri zarar gördü, Bağsaray Mahallesi'nde tali yol ve Uludere Mahallesi'nde grup bağlantı yolunda çökme meydana geldi.

Uludere Mahallesi'ndeki mezarlıklar da toprak kayması sonucu zarar gördü.

Bölgede şu an durum:

Hasar tespit çalışmaları: Terme'de selden etkilenen bölgelerde belediye, jandarma, sağlık, Karayolları, DSİ ve AFAD ekipleri tarafından hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Ulaşım: Bağsaray Mahallesi'nde taşkın nedeniyle kapanan tali yol ve Uludere Mahallesi'nde çökme meydana gelen grup bağlantı yolu Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından şerit çekilerek kapatıldı. Ulaşım ana akslarında ve grup yollarında genel bir sorun bulunmazken, bazı mahalle yollarında hasarlar mevcut.

Heyelan riski: Bölgedeki heyelan riski olan yerlerde yaşayan vatandaşlar evlerini tahliye ederek güvenli bölgelere taşınmaları isteniyor. Muhtarlar bu konuda gerekli uyarıları yapıyor.

Gıda ve barınma: Terme Kaymakamlığı ve AFAD ekipleri tarafından selden etkilenen vatandaşlara gıda ve barınma yardımı yapılmaktadır. Gidecek yeri olmayan vatandaşlar misafirhanelerde konaklatılıyor.

Çalışmalar: Yetkililer, Terme'yi sel felaketinin etkilerinden en kısa sürede kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Hasarlı yolların onarımı, altyapı tesislerinin iyileştirilmesi ve heyelan riskli bölgelerde önlemler alınması için çalışmalar devam ediyor.

Yetkililerden yapılan açıklamalar:

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan: "Samsun'un doğu ilçeleri dün turuncu kodla sağanağa karşı uyarılmıştı. Yağış öncesi hazırlık yaptıklarını, bu sayede can kaybını önlediklerini belirten Doğan, "Ama yollarda hasar, mahalle yollarında sıkıntı var. Heyelan riski olan yerler var. Arkadaşlarımız arazide çalışıyor. Henüz risk bitmiş değil Samsun'un doğu ilçeleri açısından. Bugün ve yarın risk devam ediyor. Hemşehrilerimizi dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Hem de ulaşım sorunu yaşanan yerlerde sorunu gidermek üzere çalışıyoruz." ifadelerini kullandı."

Samsun Valisi Orhan Tavlı: "Kentteki tüm kurumların Vali Orhan Tavlı başkanlığında sahada olduğunun altını çizen Doğan, herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını vurguladı."

Son durum:

Terme'de sel felaketi sonrası hasar tespit ve onarım çalışmaları devam ediyor. Yetkililer, bölgeyi sel felaketinin etkilerinden en kısa sürede kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Heyelan riski olan vatandaşların evlerini tahliye etmeleri ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları önem taşıyor.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.