Öne Çıkanlar Arazi anlaşmazlığı Savcılık

Samsun'da zorlu şartlar altında UMKE eğitimi yapıldı

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından UMKE personeline yönelik "4x4 UMKE Arazi Aracı Yol Dışı Sürüş Teknikleri Eğitimi" 31 Mayıs 2024 tarihinde Samsun'un Vezirköprü ilçesinde başladı.

Eğitim, 8 Haziran 2024 tarihine kadar devam edecek.

Eğitimin amacı, UMKE personelinin afet ve acil durumlarda olay yerine en kısa sürede ve güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri için gerekli sürüş becerilerini kazandırmak. Eğitim kapsamında teorik ve pratik dersler yer alıyor. Teorik derslerde arazi aracı tanıtımı, arazi sürüş prensipleri, engel aşma teknikleri, yokuş aşağı ve yukarı sürüş teknikleri gibi konular işleniyor. Pratik derslerde ise katılımcılar, öğrendikleri bilgileri farklı arazi koşullarında uygulama imkanı buluyor.

Eğitime 17 farklı ilden toplam 100 UMKE personeli ve 26 UMKE aracı katılıyor. Katılımcılar arasında Niğde, Sinop, Çankırı, Kırıkkale, Sivas, Giresun, Tokat, Ankara, Çorum, Kırşehir, Nevşehir, Kastamonu, Kayseri, Yozgat, Samsun, Ordu ve Amasya illerinden UMKE çalışanları yer alıyor.

Bu eğitim, UMKE personelinin afet ve acil durumlarda daha etkin ve hızlı bir şekilde görevlerini yerine getirebilmelerine katkıda bulunması hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler:
SamsunUMKE
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.