Öne Çıkanlar UMKE bafra encümeni

Samsun Üniversitesi'nden 440 Öğrenci Diploma Aldı

Törende Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın, iş yeri meslek eğitimi uygulaması, Gazze'ye yönelik saldırılar ve gençlerin geleceği hakkında önemli mesajlar verdi.

İş Yeri Meslek Eğitimi: Rektör Aydın, Samsun Üniversitesi'nin iş yerinde meslek eğitimi uygulayan öncü üniversitelerden biri olduğunu vurguladı. Geçen yıl 90, bu yıl ise 150 öğrencinin bu eğitimden faydalandığını ve bu sayede mezun olur olmaz iş imkanı bulduklarını belirtti.

GAZZEYE DESTEK

Aydın, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak, üniversitenin sosyal medya hesapları üzerinden bu duruma tepki gösterdiğini ve Gazze'deki eğitim kurumlarına destek çağrısı yaptığını ifade etti.

GENÇLERE GÜVEN

Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" sözlerini hatırlatarak, dünyanın kaderini değiştirecek güce sahip olan gençlere inandığını ve bu konuda üniversitelerin önemli bir rol oynadığını da söyledi.

Törende dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İnsan ve Toplum Bilimleri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri, Siyasal Bilgiler fakülteleri ile Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Kavak Meslek Yüksekokulundan mezun olan 440 öğrenciye diplomaları takdim edildi.

Mezuniyet Yürüyüşü: Töreni takiben mezunlar, keplerini havaya fırlatarak Batıpark konser alanında mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

Törene Katılanlr, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Prof. Dr. Ali Bilgin ve Prof. Dr. Salih Kesgin, Genel Sekreter Doç. Dr. Adem Soruç, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Öğretim Üyeleri, Öğrenciler ve Aileleri katılım sağladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.