Öne Çıkanlar Selçuk Kurt Türkiye Yeşilay Cemiyeti Samsun Şube Başkanlığı

Samsun'da deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

13 Ekim Uluslararası Afet Riski Azaltma Günü'nündü, dayanıklı bir gelecek için yeni nesli güçlendirmek teması ile Aziz Atik Fen Lisesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılay birlikteliğiyle, 13 Ekim Gecesi, deprem tatbikatı ve çadır kurma eğitimi gerçekleştirildi.

Tatbikatta öncelikle çadır kurma teknikleri, yaşanabilecek deprem olaylarına karşı, bulunulan yerde nasıl davranılacağı ve gerçeğe uygun olarak sirenler eşliğinde tahliye işlemi yapıldı.

Samsun Türk Kızılay Samsun İl Başkanı Onur Çoban," Samsun Aziz Atik Fen Lisesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılay birlikteliğiyle, 13 ekim gecesi deprem tatbikatı ve çadır kurma eğitimleri afet müdahale uzmanı Burak Arslan tarafından gerçekleştirilmiştir. Afetler günümüzde toplumun afet direncinin yüksek olması ile zararlarının azaltılabileceği gibi gençlerimiz aracılığı ile bu bilincin topluma yayılması konusunda bizler bu eğitimleri önemsiyor ve Türk Kızılay Samsun il Başkanlığı olarak destekliyoruz.” Dedi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunDepremTatbikat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.