Öne Çıkanlar Samsun Sinop Mustafa Destici

samsunlu bedensel engelli sporculardan büyük başarı

Mersin’de yapılan Bedensel Engelliler Türkiye Atıcılık Şampiyonası’nda Samsun’u temsil eden sporcular, elde ettikleri derecelerle gurur kaynağı oldu. Türkiye genelinden 98 sporcunun katıldığı turnuvada Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Atıcılık Antrenörü Serpil Şenol Kaya nezaretinde 4 sporcu ile mücadele eden Samsun ekibi 1 altın, 2 de bronz madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Tabanca ile atış kategorisinde yarışan Davut Demirtaş, sergilediği başarılı performans ile altın madalya kazandı. Havalı Tüfek R1 ve R3 kategorilerinde yarışan Mustafa Tuncel, her 2 dalda da Türkiye 3’üncüsü olarak bronz madalyaya uzandı. Yine, Havalı Tüfek R1 kategorisinde yarışan Mehmet Aydın ise Pasgol 4’üncülükte kaldı. Samsunlu sporcular, kategorilerinde elde ettikleri dereceler ile Türkiye Atıcılık Milli Takımı’na katılma yolunda önemli bir engeli de geride bırakmış oldu.

Samsunlu engelli atıcıların bu başarısından büyük mutluluk duyduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yayımladığı tebrik mesajında, “Bakanlık olarak tüm spor branşlarında başarılı sporcuların yetişmesi için her imkanı sağlıyoruz. Diğer illerimizde olduğu gibi Spor Kenti Samsun'dan da devamlı başarılı sporcuların çıkması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Samsunumuzu başarıyla temsil eden sporcuları ve onların antrenörlerini yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.