Öne Çıkanlar Dereköy Başakşehir

TransAnatolia’da heyecan tüm hızıyla devam ediyor

Samsun’dan ilk kez bu önemli organizasyonda bir yarışmacı mücadele ederken, Ahmet Askar hedefini yarış sonunda kürsüye çıkmak olarak belirledi.

2 BİN 200 KİLOMETRE YOL GİDECEKLER

31 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında Mersin’den başladı ve Van’da son bulacak. 2 bin 200 kilometrelik TransAnatolia’ya Türkiye’nin yanı sıra İtalya, İsviçre, Belçika, Romanya, Fransa, Hollanda, Almanya, İspanya, Japonya ve Birleşik Krallık’tan yarışçılar katılıyor. 31 Ağustos’ta Mersin’den startalan yarış, İçel, Karaman, Konya, Niğde, Adana, Kayseri, Yozgat, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis il sınırlarından geçerek 7 Eylül’de Van’da son bulacak. TransAnatolia, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Antalya Offroad Kulübü katkıları ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) desteğiyle gerçekleşiyor.

YARIŞ VAN’DA BİTECEK

Bu önemli organizasyonda Samsunlu sporcu Ahmet Askar, ApriliaTuareg 660 motosikletiyle, ilimizi temsil ediyor. Koçak Mobilite ve Doğan Trendsponsorluğunda etapları geçmeye çalışan sürücü Ahmet Askar’a, teknik destek konusunda yine Samsunlu olan Caner Gül destek sağlıyor. 1. Ayakta Mersin-Adana, 2. Ayakta Adana-Kayseri, 3. Ayakta Kayseri Sivas etaplarını tamamlayan sporcular, 4 Eylül 2024 Çarşamba (bugün) Sivas-Tunceli etabında zorlu arazileri geçmeye çalışıyor. Yarın 5.Ayakta Tunceli-Bingöl, 6 Eylül 2024 Cuma günü 6. Ayakta Bingöl-Van etaplarında gaz basacak olan sürücüler, 7. Eylül 2024 Cumartesi günü ise 7. Ayakta Van etabı ile yarışı tamamlayacak.

HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM

Samsun’dan ilk kez TransAnatolia’ya katılan Ahmet Askar’ın hedefi ise yarış sonunda kürsüde yer almak. Kendisi adına çok büyük bir tecrübeli yaşadığını belirten Samsunlu motosiklet yarışçısı Ahmet Askar, “Zorlu arazileri geçmek için mücadele ediyoruz. Teknik destek konusunda Caner Gül ile birlikte güzel bir ekip olduk ve şu ana kadar sorunsuz bir şekilde devam ediyoruz. Bu yarışa katılmak hayalimdi ve bunu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. Yarış sonunda kürsüye çıkarak bana destek verenleri mutlu etmek için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.