MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, dün öğle saatlerinde, Muhittin Noyan başkanlığındaki, Ankara-Samsun Dernekler Federasyonu’nu makamına kabul etti.
Görüşmede Samsun’da hayata geçirmek istedikleri sosyal ve ekonomik projelerden bahseden federasyon üyeleri, Usta’dan özellikle tarım projeleri ve kurumsal üretim konularında görüş ve destek aldılar.
Samsun gibi ekonomik açıdan gelişmeye oldukça uygun bir şehrin göç vermesinin, kendilerini üzdüğünü söyleyen Usta, “Sizin gibi sivil toplum örgütlerinin ve biz siyasilerin fonksiyonu, memleketimizin işlerini takip etmek ve memleketimize hizmet etmektir” dedi.
Şehirlere verilen teşviklerde adaletsizlik olduğunu söyleyen Usta, “Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Endeksinde verilerine göre; Karaman 0,1864 ile 32. sırada. Üçüncü bölgenin son şehri Samsun 0,1579 ile 33. sırada. Dördüncü bölgenin ilk şehri olan Rize’nin SEGE değeri 0,1550 hemen altındaki Düzce’nin ise 0,1056. Bu tablodan da anlaşıldığı üzere Samsun’a büyük bir haksızlık yapılıyor. Aslında dördüncü bölge olması gerekiyor. Hak ettiği teşviki alabilmiş olsaydı şu anki durumuna nazaran çok daha gelişmiş olurdu” dedi.
Usta, istihdam alanlarının ve dolayısıyla nüfusun sadece Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde yoğunlaşmasının, Türkiye için sosyo-ekonomik birçok soruna yol açtığının da ayrıca altını çizdi.
“57 Yaşındakilere İş Verebilmeliyiz”
Türkiye’nin genel ekonomik yapısına baktığımızda ise, Cumhuriyet tarihinin en yüksek işsizlik oranıyla karşı karşıya olduğumuzu vurgulayan Usta, “Her şeyin başı üretim. Çiftçi ürettiği ürünün satışını bütün bir yıla yayma imkânına sahip olmalı. Günümüzde ise köydeki insanlar çalışmaktan vazgeçirildi. Oysaki, ülke olarak, üreterek istihdam sağlamaya ihtiyacımız var. 116 milyar TL sosyal güvenlik açığı var. Bu kadar genç nüfusun olduğu bir ülkede bu açık olmamalı. Biz istihdam ve yeni üretim alanlarını açarak, hem 57 yaşındakilere hem de gençlere iş verecek duruma gelmeliyiz” dedi.
“Ayrıştırıcı Ve Kavgacı Mesajlar Verilmemeli”
Olası hükümet sistemi değişikliğinin ekonomiye etkisi konusunda meraklarını dile getiren Federasyon üyelerine, sistemden fevkalade bir şey beklemenin mantıksız olduğunu söyleyen Usta, “Sistem ekonomiyle direk ilişkilendirilemez. Fakat yönetim alanında ve siyasi alanda ülkenin ferahlaması, ekonomik gelişmelere ve tabi diğer gelişmelere de zemin hazırlayacak. Bu yüzden sistem değişikliğini memleket uçacak ya da memleket felaket olacak gibi uç ifadelerle değerlendirmemeliyiz. Biz sistem değişikliğinin, uzun dönemde memleketin hayrına olacağını düşündüğümüz için ‘evet’ diyoruz” dedi.
Usta, son olarak, “Ülkemizde yeteri kadar gerginlik var. Daha fazla olmamalı. Üst makamlardaki insanlar da ayrıştırıcı ve kavgacı mesajlar vermemeli. Karar millete bırakılmalıdır” mesajını verdi.
Samsun 17
DOLAR 34,56
EURO 36,23
ALTIN 2.965,64
BIST 9.368
İlgili Galeriler
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.