Öne Çıkanlar Selçuk Kurt alaçam

İzlanda 2 - 4 Türkiye

A Millî Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki dördüncü maçında namağlup lider gittiği İzlanda'dan lider döndü. 

Başkent Reykjavík'teki Laugardalsvöllur Stadyumu'nda oynanan müsabakada Ay-Yıldızlılarımızı galibiyete taşıyan golleri 63. dakikada İrfan Can Kahveci, 67. dakikada Hakan Çalhanoğlu, 88. dakikada Arda Güler ve 90+5'te Kerem Aktürkoğlu attı. İzlanda'nın gollerini 3. dakikada Óskarsson ve 83. dakikada J. Gudmundsson kaydetti.

Hakan Çalhanoğlu'nun 54. dakikada penaltıdan ağlara gönderdiği top çift ayak vuruşu gerekçesiyle gol olarak geçerli sayılmadı. 

Grubun diğer maçında Galler, evinde Karadağ'ı 1-0 mağlup etti.

Ay-Yıldızlılarımız, grupta oynadıkları ilk maçta deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kalırken, ikinci maçta İzmir'de İzlanda'yı 3-1 mağlup etmişti. Millîlerimiz, oynadıkları son maçta Karadağ'ı 1-0 yenmişti. Gruba sahasında 2-0'lık Karadağ galibiyetiyle başlayan İzlanda ise ikinci maçında A Millî Takımımıza 3-1 yenilmiş ve son maçında Galler ile sahasında 2-2 berabere kalmıştı.

İzlanda'da ilk kez güldük

A Millî Takımımız, İzlanda'ya karşı deplasmandaki 8. maçında ilk kez galibiyete ulaştı. Daha önce yapılan 7 karşılaşmada İzlanda 6 galibiyet, 1 beraberlik elde etmişti. Ay-Yıldızlılarımız, 14'ü resmi 1'i özel olmak üzere İzlanda ile tarihinde yaptığı 15 maçta 4 galibiyet, 8 yenilgi, 3 beraberlik aldı. Bu 15 maçta İzlanda'nın attığı 25 gole, A Millî Takımımız 16 golle yanıt verdi. İki takım arasında son olarak 9 Eylül'de İzmir'de oynanan maçı da Ay-Yıldızlılarımız 3-1 kazanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeIzlandaMaç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.