Öne Çıkanlar Kemiğe Mikrop Yuvası

Türkiye Samsun'da yenilmedi

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan maçta Ay-Yıldızlılarımız, 69. dakikada İrfan Can Kahveci'nin attığı golle galibiyete ulaştı.

Grubun diğer maçında İzlanda ile Galler 2-2 berabere kaldı.

Millilerimiz bu sonuçla puanını 7'ye yükselterek, Galler ile arasındaki puan farkını 2'ye çıkardı.

Ay-Yıldızlılarımız, grupta oynadıkları ilk maçta deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kalırken, İzmir'de İzlanda'yı 3-1 mağlup etmişti.

Karadağ ise ilk maçında deplasmanda İzlanda'ya 2-0, sahasında da Galler'e 2-1 mağlup olmuştu.

Üçüncü maçlar öncesinde millîlerimiz 4 puanla aynı puana sahip Galler'in averajla önünde lider durumda bulunuyor. Grupta 3 puanlı İzlanda 3. sırada, puanı bulunmayan Karadağ ise son sırada yer alıyor.

Ay-Yıldızlılar, gruptaki dördüncü maçında 14 Ekim’de deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya gelecek. Karadağ ise Galler deplasmanına gidecek.

Millî Takımımız, Karadağ ile tarihte 5. kez rakip oldu. İki ülke A millî futbol takımları arasında ilki 2016'da olmak üzere geride kalan 4 maçtan 2'sini Ay-Yıldızlılarımız kazanırken, 2 maç da berabere sona erdi. Karadağ ise hiç galibiyet alamadı. Bu müsabakalarda millîlerimizin 7 golüne, Karadağ 5 golle cevap verdi

Tarihimizdeki 634. müsabaka

A Millî Takımımız, tarihindeki 634'üncü müsabakaya çıktı. Ay-Yıldızlılarımız, 101 yıllık tarihimizde 348'i resmi, 285'i özel toplam 633 maç oynayıp, biri hükmen 246 galibiyet, 149 beraberlik ve 238 yenilgi yaşadı. Millîlerimiz, 271'i deplasmanda, 273'ü Türkiye'de, 89'u ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3 tanesi hükmen galibiyet sonucunda 864 gol attı, kalesinde 906 gol gördü. Bugüne kadar 91 farklı ülke takımıyla mücadele eden A Millî Takımımız, 633 karşılaşmanın 549'unu Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunTürkiyeKaradağMaç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.