Öne Çıkanlar bafra Dereköy

Instagram kapatıldı mı?

Instagram'ın Türkiye'de kapatılması sonrası "Instagram çöktü mü, Instagram kapatıldı mı, Instagram neden açılmıyor" soruları gündeme geldi.

BTK ise Instagram'ın kapatılmasının nedenini "katalog suçları" olarak açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan'dan Instagram'a erişim engeline ilişkin açıklama geldi.

Sayan, "Kendilerine bildirilen suçlara karşı gereken adımları yerine getirmediler" dedi.

BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünden Instagram'a erişim engeli kararı alındığı görüldü. Erişim engelinin neden yapıldığına ilişkin ilk açıklama geldi. Instagram'a erişim kısıtlamasının kadar süreceğinize ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Instagram neden kapatıldı? BTK'dan ilk açıklama

BTK'dan Instagram'a erişim engelinin katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle getirildiği belirtildi. BTK'dan yapılan ilk açıklamada, "Katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" denildiği ifade edildi. Katalog suçlar; çocuğa karşı cinsel istismar, intihara sevk etme, Atatürk'e hakaret gibi içeriklerin çıkarılması noktasında zorluğu kapsıyor.

Erişim engelinin kaldırılmasının Instagram'ın tutumuna bağlı olduğu akartıldı.

Anahtar Kelimeler:
Instagram
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.