İlkadım Belediyesi Araç Filosunu 40 Yeni Araçla Güçlendirdi
SAMSUN – İlkadım Belediyesi, halka duyulan sevda ve geleceğe olan inançla, hizmet kalitesini artırmak ve öz kaynaklarıyla daha etkin hizmet sunmak amacıyla araç filosuna 40 yeni araç ekledi. Düzenlenen törenle hizmete alınan bu araçlar, belediyenin çeşitli birimlerinde kullanılacak ve ilçeye yeni bir soluk getirecek.
Öz Kaynak Vurgusuyla Tasarruf Odaklı Belediyecilik
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, törende yaptığı açılış konuşmasında, göreve geldiği günden bu yana geçen bir yılı değerlendirdi. Başkan Kurnaz, “Göreve geldiğimizde araç donanımı eksik olan, ihtiyaçlarını hizmet alımı yöntemiyle karşılayan bir belediyeden; kendi öz kaynaklarıyla ilçeye hizmet eden bir belediyeye dönüştük. Bu süreçte 57 milyon TL tasarruf sağladık. Üstelik bu tasarrufları gerçekleştirirken vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetlerde hiçbir aksama yaşanmadı” dedi.
Başkan Kurnaz, yeni araç alımlarıyla ilgili olarak da önemli bilgiler verdi: “Hizmet alımı yöntemine devam etseydik, yılda yaklaşık 160 milyon TL ödeme yapmamız gerekecekti. Finansman maliyetini de dahil ettiğimizde, kiralama yöntemiyle ödeyeceğimiz tutarla bu araçları satın aldık ve belediyemize kazandırdık. Eksik olan ya da yenilenmesi gereken ekipmanları ise önümüzdeki dönemde tamamlayacağız.” Bu açıklama, İlkadım Belediyesi’nin tasarruf odaklı ve öz kaynaklara dayalı bir hizmet anlayışını benimsediğini net bir şekilde ortaya koydu. Kurnaz, “İşimiz gücümüz hizmet. Hep birlikte İlkadım için var gücümüzle çalışıyoruz” diyerek hizmet vurgusunu yineledi.
Geniş Katılımlı Törenle Yeni Araçlar Hizmete Başladı
Araç teslim törenine, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Ersin Kasap, MHP İlkadım İlçe Başkanı Yavuz Anuk, AK Parti İlkadım İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Çakır, AK Parti İlkadım İlçe Gençlik Kolları Başkanı Furkan Sonses, İlkadım Belediyesi Meclis Üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, belediyenin hizmet kapasitesini artıracak yeni araçlar tek tek tanıtıldı.
Filoya Eklenen Çeşitli Araçlar
İlkadım Belediyesi’nin yeni araç filosuna eklenen 40 araç arasında 10 adet çöp kamyonu, 3 adet vinçli çöp kamyonu, 2 adet çöp taksi, 2 adet çekici tır, 4 adet semitreyler (dorse), 1 adet silindir, 5 adet yol süpürme aracı, 2 adet damperli kamyon, 3 adet su tankeri, 2 adet mini kazıcı-yükleyici, 1 adet büyük kazıcı-yükleyici, 4 adet pikap ve 1 adet akaryakıt tankeri bulunuyor. Bu çeşitlilik, belediyenin temizlik, yol yapım, taşıma ve diğer saha hizmetlerinde daha hızlı ve verimli çalışmasını sağlayacak.


