Samsun’da Sahte İçki Operasyonu: 445 Litre Etil Alkol Ele Geçirildi
KOM Ekipleri İlkadım’da Kaçak Üretime Darbe Vurdu
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını doğrudan tehdit eden kaçak ve sahte alkollü içki üretiminin önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İlkadım ilçesinde bir operasyon gerçekleştirildi.
Araç ve İkamette 445 Litre Etil Alkol Ele Geçirildi
Yürütülen titiz çalışmalar sonucunda, ekipler şüpheli bir aracı durdurdu ve ardından olayla bağlantısı olduğu tespit edilen bir ikamette arama yaptı. Yapılan aramalarda, yasadışı yollarla sahte alkollü içki imalatında kullanılmak üzere hazırlanmış büyük miktarda etil alkol ele geçirildi.
Ele Geçirilen Miktar: Toplam 445 litre etil alkol.
3 Şüpheli Hakkında Adli İşlem Başlatıldı
Operasyonla ilgili olarak 3 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlemler derhal başlatıldı. Emniyet yetkilileri, vatandaşların sağlığını korumak amacıyla kaçakçılık faaliyetlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.


