Son iki gündür Meclis yerleşkesinde yaşanan sağlık şikayetleri giderek artıyor. Başlangıçta 77 kişi olduğu belirtilen rahatsızlananların sayısı, farklı kaynaklara göre 100’ü aştı. Aralarında 5 milletvekilinin de bulunduğu çok sayıda kişi, karın ağrısı, ishal, kusma ve halsizlik şikayetleriyle Meclis Hastanesi’ne başvurdu. Hatta Kocaeli’nden iki milletvekilinin de zehirlendiği bilgisi paylaşıldı.
Salgın İddiaları ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nden Açıklama
Bu durum, “Meclis’te salgın mı var?” sorularını gündeme getirse de, ilk resmi açıklamalarda herhangi bir salgın ya da zehirlenme vakasının söz konusu olmadığı belirtilmişti. Ancak gelen son bilgiler, durumun ciddiyetini artırdı. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre kent genelinde ciddi bir salgın olduğu ve bunun su kaynaklı olabileceği yönünde güçlü şüpheler bulunuyor.
Kapsamlı İnceleme Başlatıldı: Yemek ve Su Numuneleri Laboratuvarda
Şikayetlerin yalnızca Meclis’te yemek yiyenlerle sınırlı olmaması da dikkat çeken bir diğer ayrıntı. Yetkililer, önceki gün Meclis’te 9 bin 500 kişinin yemek yediğini ve şikayetçi olanların sayısının düşük olduğunu belirterek, durumun Meclis’le doğrudan ilgisi olmayabileceği yorumunu yapmıştı.
Yine de tedbir amacıyla Meclis lokantalarında sunulan tüm yemeklerden ve çay ocaklarında kullanılan içme suyundan numuneler alınarak tahlile gönderildi. Halk Sağlığı ekipleri de Meclis yerleşkesinde detaylı bir inceleme başlattı. Laboratuvar sonuçları ve Halk Sağlığı ekiplerinin incelemeleri, gizemli rahatsızlıkların kaynağını ortaya çıkaracak. Gelişmeler yakından takip ediliyor.


