Samsun’da Dev Kaçak Tütün Operasyonu: 6 Milyondan Fazla Makaron Ele Geçirildi
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak tütün ve tütün mamulleri ticaretine yönelik yürüttüğü büyük operasyonda önemli miktarda yasa dışı ürüne el koydu ve 18 şüpheliyi yakaladı.
Milyonluk Baskın
30 Eylül 2025 tarihinde İlkadım, Canik, Atakum ve Tekkeköy ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyon ve aramalarda ele geçirilen malzemelerin miktarı, kaçakçılığın boyutunu gözler önüne serdi.
Operasyon kapsamında , 6.143.160 adet boş makaron (filtreli sigara kağıdı), 2.669 kilogram kaçak tütün, 94.756 adet doldurulmuş makaron sigara, 410 paket nargile tütünü ve 165 paket kaçak pipo tütünü ele geçirildi.
Elektronik Sigara ve Sarma Düzenekleri de Bulundu
Kaçakçılık şebekesinin kullandığı araç ve gereçler de dahil olmak üzere çok sayıda materyale el konuldu. Ele geçirilen diğer malzemeler arasında 5 adet elektrikli sigara sarma makinesi, 1 kompresör ve hava üfleme aparatı gibi üretim düzenekleri yer aldı. Ayrıca piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 547 adet bandrol, elektronik sigara likitleri ve cihazları ile 1 adet kuru sıkı tabanca ve 5 fişek de bulundu.
18 Şüpheli Hakkında Adli İşlem Başlatıldı
Operasyon neticesinde kaçakçılık faaliyetleriyle bağlantısı olduğu tespit edilen toplam 18 şahıs yakalandı. Yakalanan şüpheliler hakkında, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ile Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun’a muhalefet suçlarından adli işlemler başlatıldı.
Samsun polisi, halk sağlığını ve devletin vergi gelirlerini hedef alan kaçakçılık faaliyetlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.


