Samsun‘un Yakakent ilçesinde trafik ekiplerinin yaptığı denetimde, plakası kapalı ve kasksız şekilde seyir halinde olan bir motosiklet sürücüsü ve yolcusuna idari para cezası kesildi.
Plakayı Kapattılar, Kasksız Yakalandılar
Samsun-Sinop karayolu üzerinde devriye gezen Yakakent İlçe Emniyet Amirliği Trafik ekipleri, üzerinde iki kişinin bulunduğu bir motosikleti durdurdu. Motosikletin arka plakasının okunmayacak şekilde kapalı olduğu, hem sürücünün hem de yolcunun kask takmadığı belirlendi.
Yüklü Miktarda Ceza Uygulandı
Trafik kurallarını ihlal eden motosiklet sürücüsüne, “plakayı okunmaz hale getirmek” ve “kask kullanmamak” suçlarından ayrı ayrı idari para cezası uygulandı. Motosikletin kasksız olan yolcusuna da kask takmadığı gerekçesiyle cezai işlem yapıldı.
Yetkililer, trafikte güvenliğin önemine dikkat çekerek bu tür denetimlerin devam edeceğini belirtti.


